Nu er første spadestik taget til en ny energicentral

Ny Energicentral3

Borgmester Allan S. Andersen og bestyrelsesformand Einer Lyduch tog et dybt greb i jorden for den nye Energicentral den 16. maj

20.05.2019
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Energicentralen ved Kastrup Strandpark skal forsyne kommunen med fjernvarme og fjernkøling og vil i den forbindelse udnytte spildevandet for at udvinde ekstra energi herfra.

Borgmesteren roste projektet som et godt klima- og miljørigtigt tilbud til kommunens erhvervsliv på havnen, hvor man udnytter energien i alle de forsyningsarter som Tårnby Forsyning i dag håndterer.

Det er i øvrigt Forsyningens mål, at Energicentralen i fremtiden vil betyde billigere energi til kunderne.

Projektet understøtter en række af FN's verdensmål om blandt andet:

  • at gøre byerne inkluderende og bæredygtige
  • at reducer byernes miljøbelastning
  • at understøtter øget anvendelse af vedvarende energi
  • at fordoble energieffektiviteten

Bestyrelsesformand Einer Lyduch fremhævede, at det bliver det første anlæg af sin art i Danmark. Man har varmepumper, der trækker varme af spildevandet. Man har fjernkøling, der udnytter havvand, men at varme og køl arbejder sammen med spildevandet er nyt.

Tårnbyforsyning skal etablere en Energicentral, der dels leverer fjernkøling til virksomheder i det nye erhvervsområde Scanport og dels leverer fjernvarme til Tårnby Forsynings fjernvarmenet.

Energicentral2

Energicentralen skal indeholde et antal varmepumper, der kan levere fjernkøling og samtidigt afsætte den genererede kondensatorvarme i fjernvarmenettet. Energicentralen kan endvidere producere fjernvarme ved at udnytte energien fra et nærliggende spildevandsudløb i perioder, hvor kølebehovet er lavt.

×

Cookie info