Nyt tiltag i Tårnby – ’Samarbejde efter Skilsmisse’ (SES)

Skilsmisse

Det nystartede kursus retter sig mod familier, som vil undgå ødelæggende konflikter i en svær situation

12.06.2019
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Forskning viser, at børn i familier, hvor forældrene har besluttet at gå hver til sit, risikerer at udvikle forskellige negative følgevirkninger, herunder psykisk og social mistrivsel, på baggrund af bruddet mellem forældrene.

Tårnby Kommune har derfor valgt at støtte de familier, hvor forældrene er gået fra hinanden gennem et nyt tiltag i Børne- og Kulturforvaltningens Familiehus.

I samarbejde med Københavns Universitet og fire andre kommuner vil Tårnby Kommune fremover tilbyde den nyeste viden og introduktion til den webbaserede e-læringsplatform på faste SES-forældrekurser i Familiehuset.


Samarbejde efter Skilsmisse (SES) er en fleksibel, forskningsbaseret værktøjskasse, som hjælper forældre til at hjælpe sig selv efter, at de er gået fra hinanden. SES-forældrekurserne vægter høj grad af borgerinddragelse og formidling af evidensbaseret viden på området.

Sæt børnene i centrum og lær at håndtere bruddet

På SES-kurset undervises forældre i at undgå ødelæggende konflikter og blive bedre til at forstå og støtte deres børn. For eksempel kan man lære at forstå børns følelser og reaktioner, hvordan man undgår typiske kommunikationsfaldgruber samt konkrete samarbejdsstrategier. Kurserne afholdes af psykologer fra Rådgivning og Forebyggelse.

Bag SES står en gruppe anerkendte fagpersoner og forskere fra Københavns Universitet med viden om skilsmisser, psykologi og formidling.

"Indholdet er baseret på den nyeste og bedst dokumenterede viden fra forskning og praksis - og formidlet på en måde, der er til at forstå.", siger Søren Sander, psykolog og skilsmisseekspert.

Borgmester Allan S. Andersen siger:

"Det nye tiltag vil forhåbentligt kunne være en hjælp i en vanskellig situation for familierne. Især børnene skal vi huske at have fokus på i en tid med opbrud i familien. Jeg håber og tror på, at vi på denne måde kan være med til undgå nogle ellers potentielle konflikter, som man desværre ofte oplever i disse situationer".

Kort om forældrekurserne i Tårnby Kommune

SES-forældrekurserne består af tre kursusgange samt adgang til den digitale platform, hvor man hjemme har mulighed for at fordybe sig i øvelser og viden. Se mere på hjemmesiden www.samarbejdeefterskilsmisse.dk

Information og tilmelding: Tårnby Kommunes hjemmeside eller kontakt os på mail PPR@taarnby.dk (skriv "SES" i emnefelt) med dit navn og telefonnr. Derefter vil du blive kontaktet af en af kursuslederne.

×

Cookie info