Åbning af GRAFIK GRAFIK GRAFIK – Kastrupgårdsamlingen 40 år

Kastrupgaardsamlingen6171264 N

Masser af lokale borgere og udenbys kunstnere havde fundet vej til Kastrupgårdsamlingen onsdag d. 29. maj for at deltage i åbningen af museets nye udstilling. Anledningen var, at det i år er 40 år siden, at Kastrupgårdsamlingen opnåede statsanerkendelse.

06.06.2019
NB - arkivnyhed - kan være forældet

40 års som statsanerkendt kunstmuseum blev fejret med åbningen af den største præsentation af museets samling af grafik i mands minde. Selvom udstillingen rummer værker af over 50 kunstnere, så er det stadig kun toppen af isbjerget af de over 6000 værker og 580 kunstnere som Kastrupgårdsamlingen i dag rummer.

Udstillingen blev åbnet med velkomst af Vibeke Rasmussen, formand for Kastrupgårdsamlingens bestyrelse:

"Det er den største udstilling i mange år - hvis ikke, der er den største nogensinde, for museet har - som vi står her - i dag - aldrig været større. Hverken i fysiske kvadratmetre eller i omfanget af indsamlede værker. Fejringen er vigtig. 40 år er markør - også selvom historien om samlingen begynder langt tidligere end i 1979 - fordi netop statsanerkendelsen betyder at indsamling er en af museets fem faglige forpligtelser. 

Kastrupgaardsamlingenimg 0709
Vibeke Rasmussen, formand for Kastrupgårdsamlingens bestyrelse, byder velkommen.

Dernæst fik Museumsleder, Mette Sandhoff Mansa ordet som kort ridsede arbejdet med udstillingen op:

"Et museum er lidt som et isbjerg, kun den øverste, lille del er synlig, lige under overfladen gemmer sig - ikke bare en samling, men også al arbejdet med samlingen. Vi havde ikke arbejdet med denne udstilling særlig længe, før vi måtte konstatere, at vi "kun" kom til at krattet i overfladen. Der er så ufatteligt meget mere godt grafik, at komme efter i vores samling. Og historien om museet, som er en spændende historie om lokal forankring og ambitioner på vegne af den nationale kulturarv, er heller ikke fuldt udforsket eller nedskrevet."

Kastrupgaardsamlingenimg 0710
Museumsleder, Mette Sandhoff Mansa.

Aftenens hovedtaler var borgmester Allan S. Andersen som roste museet og talte på vegne af kommunen om Tårnby Kommunes statsanerkendte kunstmuseum:

"Kastrupgårdsamlingen er en vigtig del af Tårnby Kommune kulturelle arvegods. For selvom om man kan sige at kultur og kunst nok vil opstå af sig selv, så er rammerne omkring den, noget vi aktivt skal vælge, at ville. I Tårnby Kommune har vi valgt, at være en del af dette museumslandskab, selvom vi ved det forpligter, men vi ser det som en vigtig opgave at være medskaber af - og bidrage til bevarelsen af den danske kulturarv. "

Kastrupgaardsamlingenimg 0720
Aftenens hovedtaler, Borgmester Allan S. Andersen.

Som formand for museets venneforening, Kastrupgårdsamlingens venner, fik Ninna Feldvoss ordet som overdrog blomster og tak-ord til museets leder og museumsinspektør og takkede for den indsats, de yder for det museum som er blevet dem betroet.

Efter talerne kunne udstillingen besigtiges og mange af specielt de yngste gæster gik i gang med at lave deres eget kartoffeltryk i museets café, hvor der er opstillet et værksted, som kan benyttes i museets åbningstid.

Udstillingen "GRAFIK, GRAFIK, GRAFIK - Kastrupgårdsamlingen 40 år" kan opleves fra 30. maj og indtil 29. september 2019. Husk at der fri entré for alle på Kastrupgårdsamlingen.

×

Cookie info