Ny sti indviet på Naturcenter Amager

Indvielse af skovhjælperstien

Borgmester Allan S. Andersen indviede den 22. januar en ny sti på Fælleden lavet af Amager Skovhjælpere.

22.01.2019
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Borgmesteren takkede Naturstyrelsen og Amager Skovhjælpere for initiativet og sagde blandt andet direkte henvendt til medarbejderne i den socialøkonomiske virksomhed Amager Skovhjælpere: "Det her, det er en meget flot og solid sti.  Stien er lavet med håndkraft; skovl og trillebør.  Der skal lyde en stor ros og en stor tak til alle jer Skovhjælpere, der har slidt og slæbt, svedt og knoklet, med at lave denne fine sti." - Allan S. Andersen roste yderligere stien fordi den viser vej til gode oplevelser:  " Den nye sti her fører ud i naturen og den viser vej til et madpakkehus, et udkigstårn og en bålplads."

Afslutningsvis erklærede borgmesteren stien for åbnet og indviet og fortalte "Jeg har forstået at stien ikke har noget officielt navn, men jeg kan fortælle jer at jeg selv vil kalde den for "Skovhjælperstien"! Der var bred opbakning til det navn.

Indvielse af skovhjælperstien
Borgmester Allan S. Andersen indvier "Skovhjælperstien" ud for Friluftshuset hvor stien starter. Foto: Christian Askou

Direktøren for Amager Skovhjælpere, Mads Madsen,  glædede sig over en fin proces og et godt resultat. "70 ton grus, over 1500 ture med trillebøren, det er godt gået", sagde Mads Madsen henvendt til skovhjælperne og nævnte herefter hver enkelt ved navn.

Turen ad Skovhjælperstien, der starter ved Friluftshuset, blev tilbagelagt i fælles flok. Undervejs kunne naturvejleder Jes Aagaard præsentere en synligt overrasket Allan S. Andersen for en ny, flot udsigtsbænk med inskriptionen "Borgmesterbænken". Afslutningsvis var der kaffe og brød med pølse ved bålstedet for enden af stien.

Indvielse af borgmesterbænken
Borgmester Allan S. Andersen betragter glad den nye "Borgmesterbænk" der har en imponerende udsigt over Kalvebod Fælled. P.s. bænken kan frit benyttes! Foto: Christian Askou.

Naturcenter Amager og Naturpark Amager blev i slutningen af 2018 en del af den Danske Naturkanon

×

Cookie info