Sidste dag på Plyssen

Plyssen Top Billede

Søndag den 15. december blev den sidste dag på Udstillingscentret Plyssen på Amager Strandvej

16.12.2019
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Dette blev markeret på behørig vis med op mod 200 gæster og taler af borgmester Allan S. Andersen og af den daglige leder af de frivillige på Plyssen Stig Løvenkrands. 

Der var oplæsning og forklaring om hvad en PlysNisse er for en størrelse, gløgg og æbleskiver, sang og musik ved Bordinghus Spillemændene, boder med Julenisser, patchwork og andet håndarbejde af den fineste slags.

 Plyssen Allan S Andersen

Borgmester Allan S. Andersen synger "Jeg så Julemanden kysse mor" akkompagneret af Bordinghus Spillemændende. - Det kunne det talstærke publikum godt lide!

Allan S. Andersen takkede for den store arbejdsindsats gennem årenes løb og sagde blandt andet: "Det er helt fantastisk at de nuværende og tidligere frivillige har holdt gang i Plyssen siden kulturåret 1996. Det har været spændende at følge de mange gode udstillinger og arrangementer, tak for det!"

Udstillingscentret Plyssen pakkes nu ned og flyttes til Udstillingscentret Ved Diget med forventet åbning af Østlængen omkring 1. marts 2020.

Stig Løvenkrands, der står i spidsen for den gruppe af frivillige der driver det nye sted, sagde i sin tale: "Vi frivillige på Plyssen glæder os til Udstillingscentret Ved Diget åbner med lokalhistoriske materialer, skiftende underholdning og skiftende lokalkunst, det bliver en ny epoke".

I den nye smukke stråtækte bygning bliver der forbedrede forhold for gangbesværede.

Plyssenschneevoigt

Ildsjælen og over alle ildsjæle, formanden for Bevaringsforeningen for Tårnby og aktiv på Plyssen, Lis Schneevoigt, følger med

De lokalhistoriske udstillinger, der forefindes på Kastrupgårdsamlingen, flyttes om få år til Udstillingscentret Ved Diget i en renoveret Vestænge, de spredte lokalsamlinger bliver derved samlet på et og samme sted.

Bevaringsforeningen for Tårnby vil få deres eget område i hovedbygningen når den er klar mod slutningen af 2020, indtil da vil Bevaringsforeningen for Tårnby have et område i Østlængen.

×

Cookie info