Rejsegilde for Gården Ved Diget

Gården Ved Diget 42

Den gamle og bevaringsværdige gård skal i de kommende år gennemgå en omfattende renovering. Første del med en ny øst-længe er nu på plads, og det blev fejret med rejsegilde fredag formiddag.

09.12.2019
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Da Kastrup kun var en lille landsby så meget anderledes ud. Gården Ved Diget står tilbage som et levn fra gamle dage.

Kommunen overtog ejendommen i 2007, og den vil i de kommende år gennemgå en yderligere og omfattende renovering. En længe er nu på plads, og det blev behørigt markering med et rejsegilde, hvor der var taler - og traditionen tro - pølser og brød til de indbudte gæster og håndværkerne.

Gården blev tidligere også kaldt Bernhard Larsens gård, selv om det i virkeligheden var hans kone og familien Gjertsen, som i to generationer før havde ejet gården. I lige linje var der fire slægtled som ejede gården - kun tre af drev den som landbrug. Før dem var gården også af samme slægt - i tre generationer. Siden 1747 har gården altså kun været ejet af to slægter. Det nuværende stuehus blev bygget tilbage i 1870. Stuehuset er det næste sted på ejendommen, som skal renoveres.

Kommunen vil bruge ejendommen til bl.a. at huse de udstillinger, som i dag findes på "Plyssen", som skal bruges til andre formål.

Når renoveringen og indretningen af vestlængen står klar, så er det planen, at den skal huse den lokalhistoriske samling, der i dag står i kælderen på Kastrupgård.

Gården bliver et kulturelt samlingssted og udstillingssted midt i historiske rammer.

Rejsegildegaardenveddiget1

På billedet ses borgmester Allan S. Andersen overrække blomster til Stig Løvenkrands - leder af Udstillingscentret Plyssen. 
Blandt de øvrige ses Teknisk Chef Betina Grimm, forvaltningschef for Børne- og Kulturforvaltningen Henriette Krag og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Henrik Zimino og yderst til højre ses Poul Broholm, der har været med siden starten i 1996.

×

Cookie info