Trap Danmarks nye kommunebøger blev lanceret af H.K.H. Kronprinsen og 19 borgmestre

Borgmester Allan S. Anderseni samtale med H.K.H. Kronprinsen.

Trap Danmark udkommer i disse år for 6. gang med leksikale informationer, levende fortællinger og dybdegående beskrivelser om Danmark. Udgaven udkommer som et bogværk i 34 rigt illustrerede bind, som 98 kommunebøger og som et omfattende digitalt univers.

25.04.2019
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Ved en festlig seance den 23. april blev udgivelserne fra hovedstadsområdet markeret af 19 borgmestre og H.K.H. Kronprinsen på DTU i Lyngby. Derudover var der cirka 250 indbudte gæster.

Tårnby Kommune er levende og rigt beskrevet i et bind sammen med Brøndby, Hvidovre, Dragør og Bornholm.

Der er blandt andet beskrivelser og fortællinger fra lufthavnen, fra Pinseskoven og fra den inddæmmede Kalvebod Fælled, som gjorde Amager en tredjedel større. Også Flyvergrillen på Amager Landevej er nævnt.

De 19 borgmestre skulle hver især holde en kort tale for de forsamlede på DTU om karakteristika fra deres kommune.

Borgmester Allan S. Andersen sagde blandt andet i sin tale:

"Det er vigtigt for kommunerne med et topografisk værk om den enkelte kommunes natur, landskab, historie, byer, kultur og samfund. Og det er det, fordi det handler om lokal kulturel identitet og selvforståelse, som er vigtig for den videre udvikling af vores kommuner.

Det bedste ved afsnittet om Tårnby Kommune er, at de markante udviklings-ryk der har fundet sted, specielt de sidste 100 år, fremgår meget tydeligt. Som en kommune, der har forandret sig meget, og som stadig er i en transformationsproces, har vi i særlig grad brug for en beskrivelse af hvor vi kommer fra og hvor vi er; som et kvalificeret afsæt, når kursen skal sættes mod nye mål".

 Se listen over de nyeste Trap udgivelser her, inkl. bindet om Tårnby, Dragør, Brøndby, Hvidovre og Bornholm

Alle regionens borgmestre.

Regionens borgmestre med Trap Danmark. Alle fotos: Keld Navntoft / Trap Danmark.

 

×

Cookie info