Borgmesteren tog første spadestik til TDC’s fiberudrulning

TDC Kastrup 0127

Med en sikker hånd på gravemaskinens håndtag satte borgmester Allan S. Andersen mandag den 15. april gang i TDC’s fiberudrulning i Tårnby Kommune, hvor 700 husstande i første omgang kan se frem til en lynhurtig fremtidssikret internetforbindelse.

23.04.2019
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Der gik kun et øjeblik fra han satte sig ind i den lille entreprenørmaskine til den første bunke jord lå på fortovsfliserne. For selvom det var første gang borgmester Allan S. Andersen sad bag håndtagene i en gravemaskine på larvefødder, så fik han med fire-fem skovlfulde jord i sikker stil taget hul på etableringen af fremtidens internetforbindelser til borgerne i Tårnby.  

Borgmester Allan S. Andersen fører gravemaskinen og tager hul på nedgravning af fiber.
Foto:TDC

 Et tiltag, der ifølge borgmesteren rummer spændende perspektiver.

 "Den digitale infrastruktur i vores moderne samfund spiller en afgørende og vigtig rolle. Både borgere og virksomheder er afhængige af, at vi hele tiden har fokus på udvikling af hurtige og stabile netforbindelser. Der er ingen tvivl om, at fremtiden vil stille endnu højere krav til denne type infrastruktur, så det gælder om at være på forkant. Udrulning af fibernet er i den forbindelse et vigtigt skridt, som mange vil få glæde af. Der er stadig områder i vores kommune, der endnu ikke har optimale forbindelser, så vi er ikke i mål - men godt på vej", siger Allan S. Andersen

Mandagens arrangement var henlagt til krydset mellem Dueoddevej og Finnedalsvej og i den skarpe forårssol kunne de fremmødte borgere nyde en kop kaffe fra kaffevognen, mens de så deres borgmester prøve kræfter med den professionelle gravemaskine.

For TDC var det første gang, at det 136 år gamle teleselskab rullede fibernet ud i stor skala, og med opstarten af gravearbejdet i Tårnby forsætter TDC med at sætte handling bag strategien om at sikre hele Danmark de bedste digitale forbindelser. Det betyder konkret for de 700 husstande der i nu får tilbud om gratis tilslutning til fibernettet, at de fremover vil kunne surfe på internettet med op til 1000 Mbit pr. sekund, hvis de vælger en udbyder, der tilbyder dette.

Som en del af fiberudrulningen tilbyder TDC gratis tilslutning til husstande og virksomheder i det udvalgte område.

Tager man imod tilbuddet, kan man efterfølgende tage forbindelsen i brug ved at købe et bredbåndsabonnement hos en valgfri udbyder. Man kan også vælge at få sit hjem tilsluttet uden samtidig at tegne abonnement. Men uanset hvad, så er etableringen af forbindelsen og det medfølgende gravearbejde gratis for den enkelte husstand.

 "Jeg er glad for, at vi nu starter etableringen af fibernet her i Tårnby. Vi har et rigtig godt samarbejde med kommunen, og vi glæder os til at give området et digitalt løft med adgang fra fremtidens højhastighedsbredbånd. Hos TDC ønsker vi at bygge fremtidens bedste digitale infrastruktur, og der er fiberbredbånd en bærende søjle, siger Henrik Gjerulff Jensen, underdirektør i TDC Wholesale.

 Du kan tjekke, om din adresse er omfattet af tilbuddet om gratis tilslutning til fibernettet på tdcfiber.dk, hvor du også kan læse mere om TDC's fiberudrulning i Tårnby og de øvrige dele af Danmark.

Fremmødte borgere og borgmester betragter gravearbejdet.
Foto:TDC

×

Cookie info