Portræt af Tårnby Stadion

Tårnby Stadion

Tårnby Stadion på Gemma Allé har siden 1961 lagt græs og grus til sport i mange former og på mange niveauer.

17.09.2018
NB - arkivnyhed - kan være forældet

I den østlige ende af idrætsanlægget ligger selve stadionet, hvor der er en opvisningsbane til fodbold, hvor AB Tårnby spiller deres hjemmekampe.  Der er plads til ca. 10.000 tilskuere og ca. 350 tilskuere på tribunen. Derudover er der løbebane og atletikfaciliteter bestående at højde-, længde- og stangspring samt kastegård til hammer og diskoskast.

I den vestlige ende af idrætsanlægget ligger der to kunstgræsbaner, hvoraf den ene er streget op til amerikansk fodbold og markeringer til 8 mands fodboldbaner, og den anden kunstgræsbane er streget op til fodbold. Derudover er der en græsbane til 11-mands fodbold og flere mindre 5- og 7-mands baner.

I hverdagene bruger de lokale skoler faciliteterne på Tårnby Stadion i deres undervisning, og i weekender og aftener trænes der atletik, rugby, fodbold og amerikansk fodbold på banerne. 

Tårnby Stadion er rammen om ca 20-30 fodboldkampe årligt  for AB Tårnbys 1. hold og ungdomsholdene U15 og U19. I løbet af sommeren arrangerer AB Tårnby også Summer Cup på Tårnby Stadion. 

Fodbold
Foto: Torben Stender Nielsen, Amager Fotoklub. 

Amager Atletik Club har 2-3 stævner årligt bla. Tårnby Games, som er et af de største stævner i Danmark målt på antal starter og antal deltagere. 

Atletik 800Px
Foto: Robert Fedder, Amager Fotoklub. 

I 2005 blev Tårnby Stadion også hjemmebane for Amager Demons, som spiller amerikansk fodbold. 

Senest er Rugbyklubben Speed kommet til. Klubben er hvert år vært for Skandinaviens største rugbyturnering Scandinavian Open Sevens med deltagere fra hele verden.

 Rugbyklubben Speed
Foto: Lena Vinther, Amager Fotoklub. 

Historie

Tårnby Stadion blev bygget i 1961, og i 1975 blev der bygget en ekstra omklædningsbygning. Derefter er anlægget løbende blevet vedligeholdt og senest er kunstgræsbanen til amerikansk fodbold og rugby kommet til.

×

Cookie info