Kalvebod Fælled er en del af den nye Naturkanon

Sven Norup fra Naturstyrelsen og borgmester Allan S. Andersen besigtiger Tårnbys nye landdige på Vestamager

Kalvebod Fælled i Tårnby Kommune udgør størstedelen af Naturpark Amager, og området er nu en del af landets nye Naturkanon, som miljø- og fødevareministeren netop har offentliggjort. Foto viser borgmester Allan S. Andersen og skovfoged Sven Norup, Naturstyrelsen på besigtigelse.

22.11.2018
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har netop offentliggjort de 15 steder i Danmark, som juryen bag Naturkanonen betragter som deciderede naturperler.

Som begrundelse skriver juryen om Kalvebod Fælled på Vestamager:

"På Kalvebod Fælled er den største attraktion landskabet: det flade strandoverdrev med åbne vidder, hvor himmel og hav står skarpt adskilt, og man kan få en fornemmelse af uendelighed. Stedet er samtidig et dyremekka med jagende rovfugle, dådyr, masser af fugle og græssende køer, får og heste. På den anden side af Fælleden kan man cykle, løbe eller vandre på den 14 km lange kyststi på toppen af det gamle dige, der tidligere var en del af det lukkede Klydesøreservat. Undervejs er der god mulighed for at kigge på fuglene i Klydesøreservatet fra et af de fire fugleskjul".
Græssende rådyr på Amager Fælled
Dådyr på Kalvebod Fælled. Foto: Colourbox. 

Flyvende Grågås
Grågæs ved Klydesø. Foto: colourbox.

Kalvebod Fælled ligger som den centrale del af Naturpark Amager. Naturkanonen kalder Kalvebod Fælled for Vestamager, fordi EU's naturbeskyttelse Natura 2000 kalder området for Vestamager.

Naturkanonen er lavet for at finde de 15 af de mest unikke og naturskønne områder i Danmark. Alle landsdele har kunnet få tre steder optaget i kanonen, og undervejs har alle borgere kunnet nominere et eller flere af deres favoritsteder. Det blev til 1.671 forslag.

En jury, som blandt andet bestod af Sebastian Klein og Frank Erichsen (Bonderøven), samlede alle forslagene og brugte dem som inspiration, da de i første omgang skulle skære alle forslagene ned til 30 kandidater.

"Danmarks Naturkanon skal være for alle danskere. Så uanset hvor vi er i landet, skal vi for eksempel på en familietur nemt kunne besøge et sted i Naturkanonen. Der er mere forunderlig natur i Danmark, end man tror. Jeg håber, at den nye Naturkanon kan inspirere alle borgere, så vi får endnu mere glæde af naturen", siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Kalvebod Fælled er en del af Naturpark Amager. Partnerskabet bag Naturparken består af Naturstyrelsen, Tårnby Kommune, Dragør Kommune, Københavns Kommune og By & Havn.

Borgmester Allan S. Andersen siger om kåringen:

"Det er en kæmpe cadeau til Tårnby Kommune og Naturpark Amager, at vi er kommet med i den nye kanon. Det er jo et unikt område, som vores borgere i dagligdagen har ufattelig stor glæde og gavn af.

Det samme har rigtig mange besøgende udefra. Der er utrolig nem adgang for mange til det fantastiske område, som man kan nå på kun 14 minutter i metro fra Nørreport til Vestamager. Og pludselig er man blandt fuglerige søer, spiselige planter og landets største birkeskov - og der er mange andre oplevelser.

Naturen, dyrelivet og biodiversiteten er virkelig speciel på Kalvebod Fælled. Jeg håber, at endnu flere nu får øjnene op for områdets herligheder".
Birkeskov på Amager Fælled
Birkeskoven på Amagerfælled. Foto: Colourbox. 

×

Cookie info