Første fremtidsværksted om ’mulighedernes kommune’ blev afholdt på Skottegårdsskolen

Fremtidsvaerkstedpublikum

Det første af tre borgermøder om en ny planstrategi er nu gennemført. Der var livlig debat og vældig mange gode ideer kom på bordet.

06.11.2018
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Hvert fjerde år bliver der udarbejdet en ny planstrategi for kommunen. Den sætter rammerne for, hvordan der skal arbejdes med udviklingsmulighederne på langt sigt og hvad vi vil opnå og hvad vi vil bevare eller fastholde i Tårnby.

I den forbindelse afholdes der tre borgermøder i form af "fremtidsværksteder". Her stilles der skarpt på, hvad der er vigtigt for kommunens fremtid.

Det var et velbesøgt første møde mandag på Skottegårdsskolen.

De øvrige to møder afholdes.

  • tirsdag den 6/11 2018, kl. 19.00 til 21.00, på Tårnby Rådhus
  • lørdag den 10/11 2018, kl. 10.00 til 12.00, i Amagerhallen

 

Fremtidsvaerkssted1

Det sker på Fremtidsværkstederne

På fremtidsværkstederne kan du besøge fem stande med hver deres emne. Ved standene kan du komme med dine ideer og høre mere om emnet. Standene har fokus på følgende emner:

Sundhed

Her drøfter vi, hvordan vi bliver sundere. Hvad skal der til, for at vi bevæger os mere, og hvordan kan vi indrette vores byområder, så det sunde valg også bliver det lette valg.

Kulturarv

Vi har mange steder og bygninger, der har kulturhistorisk værdi. På standen vil vi høre din mening om, hvordan vi både passer på og bruger kulturarven. Vi vil også høre, om der er steder, som har særlig kulturhistorisk betydning for dig.

Byudvikling

Vi bliver flere og flere i kommunen. Derfor er der brug for flere boliger og bedre plads til vores virksomheder. På standen vil vi bl.a. drøfte, hvordan vi udvikler kommunen med plads til alle, hvilke boliger vi skal have flere af, og hvor de kan være.

Det grønne

I Tårnby Kommune har vi mange grønne områder og rekreative udflugtsmål. Naturpark Amager er et af de mest besøgte. På standen vil vi bl.a. høre, hvordan du bruger de grønne områder, og om der mangler grønne områder, hvor du bor. Vi vil også drøfte, hvordan vi bedst skaber adgang til Naturpark Amager.

Fremkommelighed

Standen om fremkommelighed handler om den måde vi bevæger os rundt på, hvad enten det er til fods, på cykel, i bus eller i bil. Vi vil gerne blive klogere på, hvilken form for transport du foretrækker, og hvor der er brug for at gøre fremkommeligheden bedre.

Det videre arbejde

Ideerne fra de tre fremtidsværksteder skal indgå i arbejdet med Planstrategien og den kommende Kommuneplan. Planstrategien forventes sendt i høring forår/sommer 2019. Herefter udarbejder Kommunalbestyrelsen et forslag til Kommuneplan for Tårnby Kommune.

Allanandersenfremtidsvaerksted

×

Cookie info