Erhvervslivets forhold afhænger af øjnene der ser

Byggeri

Dansk Byggeri har endnu engang – ud fra egne parametre – valgt at udnævne Tårnby, som landets mindst erhvervsvenlige kommune.

22.06.2018
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Pressemeddelelse, Tårnby Kommune, den 22. juni 2018

 

Tårnby Kommune har en kernesund økonomi, landets fjerde laveste kommunale personskat og et stort overskud af arbejdspladser i forhold til antallet af borgere i den erhvervsaktive alder.

Kommunen oplever stor efterspørgsel efter erhvervsgrunde - aktuelt er der helt udsolgt.

Nye virksomheder flytter hele tiden til. Der bygges som aldrig før, blandt andet er der i øjeblikket gang i en række store hotelbyggerier og flere nye boligbyggerier pågår i kommunen.

Tårnby har flere store by- og udviklingsområder, som står over for realisering. Interessen for at bidrage fra erhvervslivet er betydelig.

Der er også gang i en udvidelse af det i forvejen meget populære erhvervsområde Kirstinehøj og i det nye kystnære erhvervsområde Scanport, tæt på Den Blå Planet og lufthavnen.

Politisk har man valgt at have uddannelses- og arbejdsklausuler i forhold til de opgaver, som laves for kommunen. Tårnby Kommune vil gerne optræde ansvarligt og også bidrage til, at der etableres de nødvendige lærepladser for unge mennesker.

Ovenstående ændrer dog ikke på, at Dansk Byggeri har offentliggjort en undersøgelse, hvori Tårnby fremstår som den mindst erhvervsvenlige kommune i landet.

Årsagerne til dette handler blandt andet om uddannelses- og arbejdsklausuler, og at kommunen opkræver dækningsbidrag for erhvervsejendomme.

En høj grad af varetagelse af det tekniske område i kommunalt regi er heller ikke populært hos Dansk Byggeri. Uagtet af dette sker på en effektiv og prisbevidst måde. Derudover giver det konsekvent en bundplacering på et område, hvis et spørgsmål i undersøgelsen ikke er fundet relevant at besvare.

Borgmester Allan S. Andersen siger:

"Jeg anerkender selvfølgelig at diverse interesseorganisationer kan have forskellige syn på, hvad en erhvervsvenlig kommune er. Jeg vil også blot stilfærdigt bemærke, at i den virkelige verden, som vi andre lever i, der ser tingene altså anderledes ud. Vi har taget nogle helt bevidste valg, som handler om krav om ordnede forhold hos vores leverandører og samarbejdspartnere. Vi er en kommune i vækst, hvor boligerne er blandt de hurtigst solgte i landet, vi har virksomheder der flytter til hele tiden, og vi har konstant efterspørgsel efter erhvervsgrunde. Vi ligger meget tæt på hovedstaden, vi har lufthavnen, motorvejen og Øresundsbroen i baghaven. Det er alt sammen noget erhvervslivet har stor gavn af. Tårnby er i mine øjne bestemt en erhvervsvenlig kommune".

×

Cookie info