Indvandreres beskæftigelse er helt i top i Tårnby

Indvandere

En ny analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) viser, at Tårnby er den tredjebedste kommune i landet til at få ikke-vestlige indvandrere i beskæftigelse.

03.01.2018
NB - arkivnyhed - kan være forældet

49 procent af indvandrere med ikke-vestlig baggrund er i beskæftigelse i Tårnby Kommune. Kun i Vallensbæk og i Glostrup går det bedre med beskæftigelsen for den gruppe af borgere.

DA oplyser, at man opfordrer landets kommuner til at tage ved lære af de kommuner, som gør det bedst på dette område. Der er nemlig ganske stor variation i antallet af ikke-vestlige indvandrere i beskæftigelse i landets kommuner.

Der er en lang række lokale, erhvervsmæssige og sociale faktorer, som kan spille ind i forhold til at få så mange som muligt i fast job.

Indsatsen fra Jobcentrene spiller også en væsentlig rolle.

I Tårnby Jobcenter er der først og fremmest fokus på formidling af ordinære job i samtaleforløbene. I de tilfælde hvor borgeren er længere fra arbejdsmarkedet iværksættes der virksomhedspraktikker eller løntilskud i virksomheder, hvor der er god mulighed for fastansættelse i forlængelse af virksomhedsaktiveringen.

Borgmester Allan S. Andersen siger om beskæftigelsesgraden for indvandrere med ikke-vestlig baggrund i Tårnby:

"Når kun to kommuner i landet har flere borgere fra denne gruppe i arbejde, så må vi konstatere, at vi gør det rigtige på det her område. Det gælder både med hensyn til vores målrettede indsatser i Jobcentret, og det gælder vores virksomheders arbejde og holdninger til at ansætte indvandrere.

Den bedste integration sker på en arbejdsplads - og derfor er det helt afgørende, at der så hurtigt som muligt kommer en varig tilknytning til arbejdsmarkedet. Selvom vi har fået en flot placering i denne analyse, så er vi jo ikke i mål. Der er i alle kommuner stadig et stykke vej op til at nå samme erhvervsfrekvens for alle borgere, så vi skal sammen med virksomhederne stadig have fokus på området, hvilket vil være til gavn for både den enkelte ledige, for virksomhederne og for samfundet som helhed".  

×

Cookie info