Erhvervsministeren gæstede mandag Tårnby

Brian Mikkelsen

Erhvervsminister Brian Mikkelsen besøgte Tårnby for at bese områder, som skal by- og erhvervsudvikles.

05.02.2018
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Tårnby er en stort set udbygget kommune, hvor det lige nu er vanskelligt at finde nye områder til udvikling af erhverv og udvikling af nye boligområder.

Nærheden til lufthavnen giver derudover nogle konkrete udfordringer i forhold til love og regulativer om støj, sikkerhed og miljø.

En udbygning af erhvervsområdet Kirstinehøj ved Tømmerupvej har længe været et stort ønske. Området skal dog flyttes fra landzone til byzone før en erhvervsudviklingsproces kan gå i gang.

Det var noget af det, som borgmester Allan S. Andersen og erhvervsminister Brian Mikkelsen den 5. februar drøftede, mens de sammen drog rundt for at bese områderne.

Nye erhvervsområder betyder flere jobs og mere aktivitet i Tårnby. Ikke mindst lufthaven forventes at kunne få stor fordel af nye erhvervsområder beliggende umiddelbart op til lufthavnen.

Områderne vil kunne understøtte lufthavnens service- og konkurrencesituation. Der vil kunne gøres plads til nogle af de erhverv og følgevirksomheder, som ikke kan placeres direkte i lufthavnen.

Erhvervsministeren og borgmesteren havde en god dialog om udviklingen af flere forskellige områder i Tårnby Kommune.

"Han lyttede og var meget interesseret i den spændende udvikling, vi har været igennem. Erhvervsministeren havde forståelse for den særlige situation, vi står i. Vi har rigtig mange muligheder pga. vores nærhed til lufthavnen, men vi har også noget helt specielle udfordringer, som man ikke har andre steder. Alt i alt havde vi et godt møde, og jeg håber meget på, at ministeren vil se positivt på nogle af de lovændringer, vi har brug for i forbindelse med vores fremtidige by- og erhvervsudvikling", siger borgmester Allan S. Andersen.

Han og Brian Mikkelsen kiggede også forbi Flyvergrillen, som jo er et slags vartegn for Tårnby. Ministeren havde ikke før besøgt stedet, men udtrykte stor begejstring for de minutters flyspotting, som det blev til i det frostklare solskinsvejr. 

×

Cookie info