Arkitekturprisen 2018 gik til Kastrupgård, Tårnby Kommune

Trappen på Kastrupgård

03.12.2018
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Bevaringsforeningen for Tårnby Kommune overrakte torsdag den 29. november årets arkitekturpris til Tårnby Kommune ved borgmester Allan S. Andersen. Prisen blev givet med udgangspunkt i  restaureringen af hovedtrappen til Kastrupgårds hovedbygning. 

Tårnby Kommune overtog Kastrupgård i 1957. -  Kastrupgård stammer helt tilbage fra 1753,  opført af ejeren af Kastrup Værk, Jacob Fortling, som en sommervilla.

Formanden for Bevaringsforeningen, Lis Schneevoigt, fortalte, at prisen blev givet for Tårnby Kommunes indsats med at bevare trappepartiet - inklusive genplantningen af to nye lindetræer, som erstatning for de fældede.

Borgmester Allan S. Andersen takkede for prisen og sagde bl.a. at  "Kastrupgårds nuværende tilstand er et resultat af mange års vilje til bevare og vedligeholde ejendommen." - Allan S. Andersen sagde endvidere at "Kastrupgård i sin helhed er et unikt og bevaringsværdigt kulturmiljø". Borgmesteren udtrykte også at "Kastrupgård er en fornem ramme om Tårnby Kommunes statsanerkendte grafikmuseum "Kastrupgårdsamlingen", der også indeholder en udstilling af en del af maleren Theodor Philipsens værker".

Borgmester Allan S. Andersen modtager arkitekturpris.
Borgmester Allan S. Andersen og formand for Bevaringsforeningen for Tårnby Kommune Lis schneevoigt med årets arkitekturpris 2018 fra Bevaringsforeningen for Tårnby Kommune. 

Foruden uddelingen af arkitekturprisen blev det afsløret, at Kastrupgård har modtaget en plakette for at være fredet kulturarv. Plaketten er udfærdiget af Byfo - en forening af ejere af fredede bygninger i Danmark - hvor Tårnby Kommune også er medlem. Plaketten er nu opsat på portbygningen.

Efter afsløringen af plaketten fremhævede borgmester Allan S. Andersen: "Selvom selve fredningen af Kastrupgård ligger mange år tilbage, kan opsætningen af en plakette og en fejring som denne, være med til at sætte lys på en af Tårnby Kommunes fineste kulturperler".

×

Cookie info