Tårnbys bedste oplæsere i 7. klasse

Spænding, nerver og gode historier - læs her hvordan det gik til finalen i oplæsningsdysten for 7. klasserne i Tårnby Kommune.

11.04.2018
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Stemningen var intens i den store sal i Kulturhuset Kastrup Bio, da syv 7. klasser var samlet til finalen i oplæsningsdysten onsdag den 4. april. Borgmester Allan Andersen bød velkommen til arrangementet, der var blevet til i et samarbejde mellem Tårnby Bibliotek og skolevæsnet.

En repræsentant fra hver klasse sad spændt på forreste række, klar til at læse op af en tekst, de selv havde valgt. Der var ivrig opbakning fra klassekammeraterne bagved, mens de én efter én indtog scenen.

Oplæsningsdysten for Tårnby Kommunes 7. klasser blev skudt i gang ved et  introduktionsarrangement den 28. februar, hvorefter hver klasse valgte en repræsentant til finalen.

De syv finalister havde sammen med deres klassekammerater øvet sig ihærdigt på oplæsningens teknikker i den forgangne måned, og for flere af dem var det første gang, de skulle stå på en scene og tale. Det kræver ikke blot god teknik og tekstforståelse, men også stort mod. Det viste alle syv på imponerende vis. Historierne som eleverne havde valgt, var meget forskellige - fra Den lille Rødhætte, over Skammerens datter til Den uendelige historie.

Efter syv engagerede oplæsningspræstationer var det nu op til juryen at bedømme, hvem der fortjente at blive kåret som Tårnbys bedste oplæser. Juryen bestod af historiefortæller Hans Laurens, skolekonsulent Maggi Knudsen og bibliotekar Lise Lotte Larsen. Det var svært, men valget faldt på Karla fra 7.x på Pilegårdsskolen, der glædestrålende modtog førstepræmien, som var en omgang fribilletter til Kastrup Bio til hele hendes klasse. Mads fra 7.a på Korsvejens skole løb med 2. pladsen, mens Victoria fra 7.b på Kastrupgårdsskolen fik 3. pladsen.

 Vindere af oplæsningsdyst

På billedet ses (fra venstre): Mads, Karla og Victoria.

 

×

Cookie info