Tårnby har færre ikke-uddannede lærere end landsgennemsnittet

Skoletime

En nylig undersøgelse fra Arbejdernes Erhvervsråd (AE-Rådet) viser, at hver tiende lærer i folkeskolen ikke har den fornødne uddannelse

07.11.2017
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Tidligere på året lavede AE-rådet en undersøgelse, der viste, at hver tiende lærer i folkeskolen enten kun har en studentereksamen eller slet ingen uddannelse på cv'et. Dermed har de altså heller ingen læreruddannelse.

I Tårnby Kommune ser det heldigvis noget bedre ud, viser et udtræk. Ud af 440 ansatte på læreroverenskomsten i Tårnby er det kun 35, som ikke har læreruddannelsen. Det svarer til 7,95 procent.

Ud af de 35 har de 10 til gengæld en universitetsuddannelse.

Det vil sige, at kun 25 - svarende til 5,68 procent - ikke har en læreruddannelse eller en universitetsuddannelse.

Af de 25 viser det sig, at de 6 helt aktuelt er i gang med læreruddannelsen. Halvdelen af de 6 er på den afsluttende del af uddannelsen.

Borgmester Henrik Zimino siger om tallene:

"I Tårnby Kommune er skoleområdet - herunder gode normeringer og uddannet personale - højt prioriteret. Elever og forældre skal kunne regne med, at undervisningen er i top. Folkeskolelovens krav til kvalificeret og varieret undervisning, forældresamarbejde, åben skole og inklusion varetages bedst af personale, som har de rette forudsætninger. Jeg er i øvrigt helt tryg ved, at skolernes ansættelsesudvalg ansætter de rigtige". 

×

Cookie info