Leg på streg hitter i skolegårdene

Leg på streg fra Pilegårdskolen

Tårnby kommune samarbejder med Kræftens Bekæmpelse om Leg på streg. Leg på streg er et værktøj til at opfylde kravet om 45 minutters bevægelse i løbet af skoledagen. Og børnene synes, det er sjovt.

03.11.2017
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Fra klasselokalet til skolegården

Leg på streg rykker undervisningen ud på farverige tal- og bogstavbaner i skolegården. Her kan skoleeleverne hoppe sig igennem regnestykker og den lille tabel, hente bogstaver, mens de hinker, eller lege tagfat, når de staver navneord. 

- Leg på streg er rigtig vellykket her hos os og bliver brugt flittigt. Leg på streg er simpelthen en kuffert, man tager med til undervisningen, og som hjælper os med at få børnene til at røre sig i timerne. Vi skal faktisk have et ekstra sæt tal- og bogstavbaner her på skolen, siger områdeleder Thomas Larsen fra Korsvejsskolen i Tårnby. 

Alle skolerne i Tårnby har fået optegnet baner. Sidste skoleår blev der afholdt kursus for mange af kommunens lærere og pædagoger. I januar 2018 afholdes der endnu et kursus for lærere og pædagoger på tværs af kommunens skoler.

Tidlig indsats forebygger kræft

Kræftens Bekæmpelse har udviklet konceptet til skolerne, så børn får gode bevægelsesvaner fra barnsben. Bevægelse forebygger nemlig kræft og en række andre alvorlige livsstilssygdomme, og forskning viser, at en tidlig indsats øger chancerne for gode og sunde vaner senere i livet.

35 kommuner har indgået en samarbejdsaftale med Kræftens Bekæmpelse om Leg på streg. Leg på streg er et undervisningsværktøj, som får børnene fra 0. til 6. klasse til at røre sig, mens de lærer dansk, matematik, natur/teknologi, engelsk og tysk. 

- Det er vi rigtig glade for. Kommunerne kæmper med at leve op til kravet om, at eleverne skal bevæge sig 45 minutter i løbet af skoledagen. Lærerne synes, kravet stjæler tid fra fagene. I Leg på streg er bevægelse en del af undervisningen, derfor er kommunerne og skolerne glade for værktøjet, siger projektleder Ann-Sofie Borgen Andersen fra Kræftens Bekæmpelse.    

Leg på streg fra Pilegårdskolen
Leg på streg fra Pilegårdskolen

×

Cookie info