3F og Jobcenter Tårnby bringer unge tættere på job

Glade unge, som hopper

Uddannelsesdag skabte nysgerrighed og motivation hos de unge

20.11.2017
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Unge ledige opdagede nye jobmuligheder, fik aftaler om virksomhedsbesøg og en jobsamtale ud af 3F og Jobcenter Tårnbys uddannelsesdag den 14. november.

35 unge mellem 18 og 30 år var mødt op i 3F Kastrups lokaler på Saltværksvej. Her holdt 3F og Jobcenter Tårnby en uddannelsesdag, hvor de unge bl.a. kunne høre en uddannelsesvejleder og tillidsrepræsentanter fortælle om åbningerne inden for fagområderne Lufthavnen, Transport og Bygge/jord. Det skabte nysgerrighed og motivation hos de unge, hvoraf nogle fik indgået aftaler om at komme på rundtur på virksomheder, mens andre fik afleveret uopfordrede ansøgninger, som oplægsholderne kunne bære videre.

Mindst én af de unge er få dage efter uddannelsesdagen tæt på at have fået udbytte af arrangementet. Kenni Andersen mangler en lærlingeplads for at gøre sin uddannelse til bygningsstruktør (jord/beton) færdig, men den jagt er måske snart ovre:

"Jeg spurgte bare én af de tillidsfolk, der stod og holdt oplæg, om de havde brug for en lærling, og bagefter kom han ned til mig. Han havde en kontakt i et firma, og i morgen skal jeg til jobsamtale. Hvis bare man tør åbne munden lidt, så sker der noget.", fortæller Kenni Andersen.

Jobcenter Tårnby og 3F har indledt samarbejdet, fordi mange unge efterspørger jobs inden for 3Fs brancheområder. Formålet med dagen er derfor for det første at fortælle de unge om de gode muligheder for job og lærlingepladser i Tårnby/Dragør og Storkøbenhavn. For det andet vil 3F og Jobcenter Tårnby også gerne i fællesskab hjælpe de unge mellem 18 og 30, der er uafklarede i forhold til valg af uddannelse og job.

3F og Jobcenter Tårnby ville gerne vide, hvad hele gruppen af unge fik ud af uddannelsesdagen. De unge svarede derfor på et spørgeskema, og evalueringen viser, at 58%  af de unge ønsker at søge arbejde eller uddannelse inden for de fagområder, som blev præsenteret på uddannelsesdagen, mens 32% af  dem vil overveje det. 86 % af de unge ville anbefale en lignende uddannelsesdag til andre unge, og det betragter Jobcenter Tårnby som en stor succes.

På baggrund af den positive evaluering ønsker Jobcenter Tårnby at forsætte det gode samarbejde med 3F og holde lignende uddannelsesdage cirka 3 gange om året. 

×

Cookie info