Udvidelsen af lufthavnen giver mange nye arbejdspladser

Lufthavnsterminal af arkitekt Vilh. Lauritzen

En investering på omkring 20 mia. kr. skal i de kommende år fremtidssikre og udvide Københavns Lufthavn i Kastrup – og det betyder tusindvis af nye arbejdspladser.

19.01.2017
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Nye landingsbaner, omkring 30 pct. flere passagerer og mange flere afgange og landinger betyder, at der alene i anlægsfasen vil blive skabt omkring 12.500 nye jobs i og omkring lufthavnen.

Når udvidelsen om en årrække er gennemført, regner man med omkring 40 mio. årlige passagerer.

Anlægsfasen giver af gode grunde mange nye jobs, men forventningen er, at der også vil blive skabt omkring 9000 permanente jobs i og omkring lufthavnen som følge af udvidelsen.

En analyse fra Oxford Research vurderer, at cirka 5000 af disse nye jobs vil blive besat af borgere med bopæl i Region Hovedstaden.

Helt lokalt viser analysen, at omkring 1000 af arbejdspladserne vil gå til borgere med bopæl i Tårnby Kommune.

Borgmester Henrik Zimino siger:

"Der er mange positive aspekter i forhold til lufthavnens ambitiøse planer. De mange nye aktiviteter og arbejdspladser er nogle af de aspekter. Vi har gennem alle årene haft et tæt samarbejde mellem kommunen og lufthavnen, og det bliver der også brug for i de kommende år, hvor udvidelsesplanerne skal implementeres. I mange sammenhænge er det jo sådan, at når det går godt for lufthavnen, går det også godt for Tårnby Kommune, herunder ledige borgere".

På hotelfronten vil der i øvrigt også ske en del i de kommende år. PFA og Skanska står nemlig bag planerne om at etablere to nye hoteller i lufthavnens nærhed. De to hoteller vil til sammen få 600 værelser. Hotelbyggerierne sker som følge af de mange nye aktiviteter og de mange flere rejsende, som udvidelsen af lufthavnen vil give. 

×

Cookie info