Tårnby har nu landets fjerde laveste kommuneskat

Stabler af mønter

Kun Rudersdal, Gentofte og Frederiksberg har nu en lavere kommunal personskat end Tårnby.

26.01.2017
NB - arkivnyhed - kan være forældet

2017 har igen budt på en skattesænkning i Tårnby, denne gang på 0,2 procentpoint. Og det betyder, at kommunen nu har den fjerde laveste personskat i landet.

Baggrunden for nedsættelsen er blandt andet, at kommunen har en ganske solid likviditet, og at der er stramme rammer for, hvor meget service- og anlægsudgifterne kan hæves. Derudover er der i samfundet generelt en rekordlav rente, som betyder, at borgerne ikke på det punkt har så stor glæde som tidligere af en stor kassebeholdning.

Lav skat er mærkbart hos borgerne

Det er sådan, at en gennemsnitsfamilie med en indtægt på 600.000 kroner om året vil have omkring 1000 kroner mere om måneden til sig selv i Tårnby frem for i en kommune som fx Vallensbæk - alene på grund af den noget lavere skatteprocent.

Kommuneskatten i Danmark svinger fra 22,5 procent i Rudersdal til 27,8 procent på Langeland. Tårnbys er i 2017 på 23,1 procent.

Vedrørende valg af bosætningskommune og økonomien som følger med valget, siger Ann Lehmann Erichsen, som er forbrugerøkonom i Nordea, til Ritzau:

"Jeg er sikker på, at det vil være nyt for mange. Også grundskyld og andre ting spiller ind, men det kan være fornuftigt at udvide sine søgekriterier, når man søger bolig. Tårnby ligger for eksempel tæt på storbyen og tæt på vandet, og man behøver måske slet ikke at have bil på grund af metroen".

Borgmester Henrik Zimino siger:

"Det er mange års fornuftig økonomisk politik, som gør, at vi har så lav en personskat i Tårnby. Vi sætter kort sagt tæring efter næring. Det er kernevelfærden og borgerne, der er i fokus hos os. Vi prioriterer hverken lysende bænke, talende skraldespande eller overflødigt bureaukrati". 

×

Cookie info