Masser af unik natur i Tårnby

natursaltholm

Både Saltholm, kommunes store andele af Naturpark Amager og kyststrækningen mod Øresund er forklaringer på Tårnbys store naturkapitalværdi.

24.01.2017
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Faktisk overgås Tårnby kun af Fanø og af Læsø, når man taler om naturkapitalværdi.

Engområder, strand, vand og skov er Tårnby altså ganske rig på - og det er usædvanligt for en kommune så tæt på hovedstaden og med så meget bymæssig bebyggelse som vores trods alt har, i hvert fald i forhold til en kommune som fx Læsø.   

Det er forskere fra Aarhus Universitet, der har set nærmere på biodiversiteten i Danmark som helhed. Men de er også dykket ned på regionalt niveau og også på kommunalt niveau. Det er første gang en så stor undersøgelse er blevet lavet.

Forskerne har i opgørelsen ikke bare undersøgt andelen, men også kvaliteten af naturen. Og Tårnby ligger altså helt i top - kun overgået af Fanø og Læsø.

Det højeste antal point en kommune teoretisk set kunne få var 100. Det har ingen dog fået, da det ville kræve 100 pct. naturområder. Men med en tredjeplads og 72 point må man sige, at Tårnby er usædvanligt godt med.

Borgmester Henrik Zimino siger om undersøgelsen:

"Vi er jo godt klar over, at vi har meget natur og natur af høj kvalitet, men det er interessant at se sammenligningen med landets øvrige kommuner. Men også i forhold til vores nabokommuner mod nord og syd ligger vi jo ganske højt. Især Saltholm og vores store andele af Naturpark Amager med det rige fugleliv, de fredede og inddæmmede områder er selvfølgelig afgørende i den her sammenhæng. Vi skal huske at fortælle vores gæster og potentielle tilflyttere om vores unikke natur og størrelsen af den".

 

×

Cookie info