Eleverne på Pilegårdsskolen hædret af universitetet

Pilegårdsskolen

Det er Københavns Universitet som har udvalgt Pilegårdsskolens ide om fysisk aktivitet i timerne til den bedste i hovedstadsområdet

22.06.2016
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet udskrev en konkurrence blandt en række skoler i hovedstadsområdet, som handlede om, hvordan man bedst inddrager fysisk aktivitet som en del af læringen.

I alt kom der fra skolerne 155 forslag - og Pilegårdsskolens ide og løsning var den bedste.

'Red Buzz Run!' hedder Pilegårdsskolens initiativ. Det handler om at løbe en kort distance hurtigst muligt - og den inddrager alle elever og er samtidig både sjov og effektiv. Metoden kan bruges i en lang række forskellige sammenhænge, rent fagligt. For eksempel i matematiktimerne, når det handler om forskelle, procenter og målinger. I biologi og fysik kan man bruge den til at måle energiforbrug og meget andet.

I sidste uge indviede man på skolen løbebanen, som er omdrejningspunktet for 'Red Buzz Run!' Det var en festlig dag i skolegården, hvor der udover elever, lærere og skoleledelse også var besøg fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

Borgmester Henrik Zimino ønsker til lykke til Pilegårdsskolen.

"Det er flot at Pilegårdsskolens elever forstår at tænke innovativt, når det handler om at inddrage fysisk aktivitet i fagene. Vi har været klar over længe, at man ikke altid lærer mest ved at sidde stille og kigge på tavlen. Med denne udmærkede metode kombineres aktivitet, indlæring og nogle af folkeskolereformens intentioner på bedste vis. Det er en stor anerkendelse fra Københavns Universitet, vi har fået".

×

Cookie info