Velbesøgt informationsmøde om boligplacering

Informationsmøde om boligplacering

Den 28. januar mødte omkring 120 Tårnby-borgere op til informationsmøde om boligplacering af flygtninge.

01.02.2016
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Rådhusets hal lagde om aftenen den 28. januar rammer til informationsmødet, hvor cirka 120 lokale valgte at tage plads som tilhørere.

Borgmester Henrik Zimino holdt et oplæg, hvor han gennemgik baggrunden for de beslutninger der er taget på området. Han informerede også om fremtidige muligheder for placering af flygtninge i kommunen.

Et af hovedelementerne i kommunens politik er, at der skal være en geografisk spredning af flygtninge - det gælder både med hensyn til midlertidig og permanent boligplacering. Derudover fortalte borgmesteren om vigtigheden af aftaler med samtlige boligselskaber om at modtage et vist antal flygtninge. Disse aftaler gør det nemlig muligt for kommunen fortsat at have rådighed over en fjerdedel af boligerne til borgeres helt akutte boligproblemer.

Spørgelysten var stor blandt tilhørerne. Der var interesse for den lokale integrationsindsats, for flygtningenes baggrund og selvfølgelig spørgsmål om helt konkrete placeringer i tilhørernes eget nabolag.

De lokale 'Venligboere', Dansk Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp havde efter mødet taget opstilling i hallen, hvor de fortalte de interesserede om deres indsatser og om, hvordan man i Tårnby som borger kan hjælpe flygtninge via en frivillig indsats.

Borgmester Henrik Zimino glædede sig over fremmødet og interessen fra borgerne.

"Stemningen og tonen var fra starten god på mødet. Det sætter jeg sammen med kommunalbestyrelsen stor pris på. Der var en generel forståelse for, at vi som kommune skal løse denne fælles opgave. Der er udfordringer, det er helt klart - men jeg oplevede en opbakning til vores linje. Der var også enkelte helt konkrete ønsker fra nogle flygtninges naboer, som vi tager hånd om nu", lyder det fra borgmesteren. 

×

Cookie info