Glemmer Du nr. 200 fortæller historien om Plyssen

Plyssen

Med det nye nummer af Glemmer Du er der udkommet 200 numre af Tårnbys lokalhistoriske tidsskrift. Lokalarkivet startede tidsskriftet ved arkivets 20 års jubilæum i 1993.

27.01.2015
NB - arkivnyhed - kan være forældet

Industrien i Kastrup har en meget lang historie som et af de første industriområder i Københavns omegn. Kastrup - sammen med resten af Amager - var det område med flest fabrikker og flest ansatte i industrien i Københavns omegn, da Danmark blev industrialiseret fra 1850 til 1900.

Tårnbys lokalhistoriske arkiv tager i jubilæumsnummeret fat på tekstilindustriens historie med udgangspunkt i Dansk Plyds- og Møbelstoffabrik, som lokalt kaldes "Plyssen". Fabrikken fik en lang historie, og i lange perioder havde den flere hundrede ansatte. Fabriksbygningen er registreret i Nationalmuseets Industridatabase, og den er en af de sidste bygninger fra det industrielle Kastrup. Nu er der bl.a. udstillingscenter i lokalerne.

Plyssen i Kastrup - Produktion af plys og kultur kan fås gratis i en trykt udgave på bibliotekerne, på Plyssen og Kastrupgårdsamlingen. Desuden findes det elektronisk i en skærmvenlig udgave og i en udgave til print.

 

Billedet er fra tidsskriftet, og det viser pudsestuen på Plyssen ca. 1932-1935. Her blev der tjekket og ordnet tæpper.

×

Cookie info