Jeg får i øjeblikket mange henvendelser om fritidsvejledning og fritidspas. Der er derfor på nuværende tidspunkt ventetid for at få en tid til vejledning og en snak om fritidspas. Når du har henvendt dig om fritidsvejledning/fritidspas pr. mail, vil du komme på venteliste, og jeg kontakter dig, når det er din tur.
Venlig hilsen Kathrine Voss, fritidsvejleder.
Børn og unge i alderen cirka 6-18 år i Tårnby Kommune, som ikke i forvejen går til en fritidsaktivitet, kan få vejledning af fritidsvejlederen til at få inspiration og starte til en fritidsaktivitet.
Hvad kan vejlederen hjælpe med?
Fritidsvejlederen kan hjælpe børnene og deres familier med:
- Inspiration til forskellige fritidsaktiviteter
- Start til fritidsaktivitet
- At følge op på fritidsaktiviteten for at sikre, at alt går godt
- At bygge bro mellem familie og forening
Fritidsvejlederen kan også tildele fritidspas, med andre ord kontingentstøtte, til børn af forældre med begrænset økonomisk råderum.
Sådan ansøger du om fritidsvejledning
Proceduren for fritidsvejledning og fritidspasordningen i Tårnby Kommune er følgende:
- Send din indstilling om fritidsvejledning og eventuelt fritidspas til fritidsvejlederen
- Indstillingen kommer på venteliste. Fritidsvejlederen kontakter dig for at aftale et tidspunkt for vejledning, når det er din tur.
- Vejledning, møde eller telefonsamtale med fritidsvejlederen, hvor I lægger en plan for barnets start til fritidsaktivitet. Hvis I har søgt om fritidspas, taler vi om behovet for det i vejledningen.
- Fritidsvejlederen koordinerer mulighed for at prøve aktiviteten en gang eller start til fritidsaktivitet med forening og familie. Hvis I ønsker at prøve aktiviteten en gang, kontakter fritidsvejleder familien bagefter for at høre, om barnet ønsker at starte til fritidsaktiviteten eller ønsker at prøve en anden fritidsaktivitet.
- Barnet bliver meldt ind i foreningen. Kontingentet betales enten af forældre eller gennem udstedelse af fritidspas. Fritidsvejlederen hjælper med udstyr, hvis der er behov for dette.
- Fritidsvejlederen følger op seks måneder efter barnets start til fritidsaktivitet for at høre, om alt går godt.
Hvad er fritidsvejledning?
Fritidsvejledning er for alle børn i alderen 6-18 år, som er bosat eller går i skole i Tårnby Kommune og ikke går til en fritidsaktivitet.
Til fritidsvejledning kan du bl.a. få inspiration til fritidsaktiviteter og et overblik over, hvilke tilbud der findes i Tårnby Kommune.
I fritidsvejledningen kan du og dine forældre også få viden om, hvordan foreningslivet fungerer og hjælp til at tage kontakte foreningerne, arrangere en prøvegang osv.
Til vejledningen tager vi udgangspunkt i barnets ønsker og behov til fritidsaktivitet.
Fritidsvejlederen og familien lægger til vejledningen en plan for barnets start til fritidsaktivitet.
Fritidspas
Hvad er fritidspas?
Fritidspas er økonomisk støtte til at betale kontingent. Fritidspasset ligger på op til 2000 kr. årligt. Udover fritidspasset kan fritidsvejlederen også tildele udstyrsstøtte, som er et engangsbeløb på max. 300 kr.
Hvem kan få fritidspas?
Fritidspasset er som udgangspunkt til børn, der har forældre med et begrænset økonomisk råderum og derfor har brug for økonomisk støtte for at kunne gå til en fritidsaktivitet.
Et eksempel på dette er børn med forældre, der er eneforsørgere på overførselsindkomster som ressourceforløbsydelse, integrationsydelse, SU eller lignende.
Fritidsvejlederen tager dog udgangspunkt i den enkelte families situation og behov, når det vurderes, om der kan udstedes fritidspas.
Hvordan søger jeg om fritidspas?
For at søge om fritidspas skal du kontakte kommunens fritidsvejleder for at få en tid til fritidsvejledning. I fritidsvejledningen vil vi tale om behovet for fritidspas, og fritidsvejlederen vil blandt andet spørge om jobmæssige forhold i familien. Når fritidsvejleder kender familiens situation, kan fritidsvejlederen svare på, om det er muligt at få et fritidspas.
Der kan også være situationer, hvor fagpersoner som socialrådgivere, sundhedsplejersker, skolelærere, pædagoger eller lignende indstiller et barn til fritidspas.
Kan man genansøge om fritidspas?
Det er muligt at genansøge om fritidspas.
Du genansøger ved at sende fritidsvejlederen en mail, hvor du beskriver dit behov for at genansøge. Fritidsvejlederen vil herefter kontakte dig og aftale nærmere.
Kontakt fritidsvejlederen
Hvis du har et barn, som gerne vil starte til en fritidsaktivitet, kan du ringe, sende en SMS eller skrive en mail for at aftale en tid til vejledning til fritidsvejleder Kathrine Voss
Telefon 20 11 35 52
E-mail: kav.bk@taarnby.dk.
Du kan også få dit barns lærer eller pædagog til at hjælpe med at komme i kontakt med fritidsvejlederen.
Indstil til fritidsvejledning
Du har mulighed for at indstille et barn eller en ung til fritidsvejledning.
Det kan du både gøre som lærer, pædagog, sundhedsplejerske m.m.
Indstilling til fritidsvejledning og/eller fritidspas
Når du takker ja til fritidsvejledning og fritidspas behandler vi dine persondata.
Læs mere om Tårnby Kommunes politik vedr. databeskyttelse.
Mini-partnerskab
Sekretariatet i Center for Kultur og Fritid har i forbindelse med fritidsvejledning og fritidspasordningen indgået i et mini-partnerskab med fire foreninger. Foreningerne ønsker at gøre en særlig indsats i forbindelse med ordningen. De ønsker også at byde børn der har brug for særlige hensyn velkommen i deres forening.
Foreningerne som er en del af mini-partnerskabet er
- Amager Demons,
- Rugbyklubben Speed,
- Amager Atletik Club
- Kastrup Boldklub.