Arkæologer fra Kroppedal Museum er i øjeblikket i fuld gang med skovle og skeer i det første af fem udgravningsfelter i det område, der i fremtiden skal huse erhvervsområdet Kirstinehøj III. Prøvegravninger har vist spor af beboelsespladser, der kan dateres helt tilbage til den før romerske jernalder (500 f.v.t. til ca. år 0), og det er usædvanligt med så omfattende spor af tekstilproduktion så tidligt i Danmark.
Der er tilsyneladende tale om en landsby bestående af 4-5 gårde. Meget tyder ifølge arkæologerne på, at det er hørbeklædning, der er blevet produceret i området. Blandt fundene er flere hørtørringsanlæg og brønde. Brøndene har formentligt været brugt til den proces, der hedder rødning, som er en metode til at forarbejde hør. Det er desuden muligt, at man har brugt brændenælder i tekstilproduktionen.
Keramik og dyreknogler er også blandt fundene. Det mest spektakulære er indtil videre nogle skår med indridset stregornamentik. Efter udgravningen skal fundene analyseres for at afklare nærmere datering og spørgsmål om tekstilproduktionen.