Udskriv

Lær at tackle hverdagen som pårørende

Lær at tackle hverdagen som pårørende.jpg

Kurset er målrettet voksne pårørende til mennesker med langvarig sygdom eller funktionsnedsættelse: Fx ægtefæller, voksne børn eller nære venner. Kurset er målrettet alle borgere, uanset hvad deres nære fejler.

Lær at tackle hverdagen som pårørende er et kursusforløb over 7 uger á 2,5 time om ugen. Underviserne har selv personlig erfaring med at være pårørende.

Forløbet følger et fastlagt program, som er anbefalet af Sundhedsstyrelsen. Du kan læse mere på  på http://www.patientuddannelse.info/3809.aspx og downloade brochuren.

Tilmelding via sundhedskonsulent Ane Nikolajsen, tlf.: 3076 0568 eller mail

Download en folder her.
 

Formål
LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende er et kursus, der medvirker til at forebygge, at du som pårørende bliver så overbelastet af din situation, at du mistrives eller selv bliver syg. På kurset får du redskaber til at håndtere dine daglige udfordringer. Desuden får du styrket dit netværk.

Baggrunden for indsatsen er, at det - både følelsesmæssigt og praktisk - stiller store krav at være pårørende til en syg.  Næsten hver anden pårørende føler sig deprimeret, mens 1 ud af 3 føler sig stresset. Begge dele på grund af ekstra belastninger i hverdagen. Hver 5. oplever ligefrem, at de er blevet kronisk syge af belastningen.

Sådan foregår det
Jeres arbejdsform på kurset vil veksle mellem foredrag fra instruktørerne, erfaringsudveksling, øvelser og individuelt arbejde.
Det handler ikke om, at du skal præstere noget bestemt. Og du vil ikke blive udsat for prøver eller eksamen af nogen art. Tværtimod vil du - og de andre deltagere - blive bedt om at evaluere kurset: Hvad fik du ud af det? Har kurset levet op til dine forventninger, og har det givet dig ny inspiration?

Ingen talepligt, men tavshedspligt
På kurset vil I komme ind på emner, som er aktuelle for dit liv og din situation. Men du vil ikke blive presset til at fortælle mere om dig selv, end du ønsker. Du kan nøjes med at lytte, hvis du har det bedst med det.
Til gengæld skal det, der bliver sagt på kurset, behandles fortroligt. Det betyder, at du ikke må fortælle videre, hvad du får at vide om medkursisternes private forhold.

På kurset arbejdes der med følgende emner:

  • At bede om hjælp
  • At bruge sit netværk
  • Håndtering af vanskelige følelser, - fx dårlig samvittighed
  • At få en god nats søvn
  • Håndtering af symptomer på stress
  • At træffe beslutninger
  • Problemløsning
×

Cookie info