Frivillige tilbyder en hjælpende hånd

Få et overblik over frivillige aktører som kan give en hjælpende hånd med blandt andet indkøb, samt mulighederne for samvær - uden vi er sammen.

I disse dage melder flere frivillige aktører sig på banen til at bistå med bl.a. indkøb og medicinafhentning, for mennesker, der er særligt udsatte.

Nedenfor følger et overblik over frivillige aktører i Tårnby og omegn, samt mulighederne for samvær - uden at være sammen.

Frivillige aktører

Røde Kors Corona hjælpenetværk:

Hjælpenetværket er for dig der ønsker at hjælpe - eller for dig der er sårbar og har brug for hjælp til for eksempel indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål.

Få en telefonven at tale med under Coronakrisen:

Savner du også de hyggelige samtaler i hverdagen? En telefonven  fra Ældre sagen kan være et kærkomment supplement i en ensom tid. Få en telefonven, som kan ringe til dig med jævne mellerum. Tilmeld dig her:  Ældre sagen - telefonven

Du kan også gøre en forskel under coronakrisen ved at blive telefonven og giv et andet menneske glæden ved at have nogen at snakke med. Tilmeld dig her: Ældre sagen - ældretelefon

Trænger du til at komme ud og røre dig?

Ældre Sagen åbner nu for deres udendørsaktiviteter. Det vil sige gå- og cykelhold på fælleden samt Krolf og petang. Øvrige aktiviteter under Ældre Sagen starter op 1. september. Se mere på https://www.aeldresagen.dk/lokalafdelinger/taarnby

Kræftens bekæmpelse - Alene sammen:

Psykologisk rådgivning:

We.care tilbyder Corona-ramte danskere få gratis psykologisk rådgivning:

Kommunalt tilbud om psykisk krisehjælp aften og nat:

En linje, der har åbent mens Danmark er lukket ned. For mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.

Der kan bookes samtaler ved at skrive en kort besked til Peer-linjen via deres Facebook-side eller på mail til peerlinjen@gmail.com. I mailen/beskeden beskriver man ganske kort, hvad man som udgangspunkt gerne vil tale med en peer om (f.eks. angst, struktur, ensomhed, depression). Peer-linjen - åbent alle dage 12-18

Frivilligjob:

Har en side om hjælp og støtte i coronatiden. Se hvor du kan blive Covid-19 frivillig og gøre en forskel i nærheden af dig:

Boblberg & Røde Kors:

Danmark er meget anderledes i disse dage, og vi kan ikke besøge hinanden, som vi plejer. Derfor tilbyder Røde Kors og Boblberg alle i Danmark et digitalt "besøg". Samtalerne varer 15-60 minutter og det er helt gratis. De frivillige samtalevenner er bare helt almindelige mennesker, og hverken rådgivere eller eksperter.

Aktiviteter online - vi er sammen, hver for sig

Det bobler med fællesskaber i Tårnby Kommune.

Del dine interesser med andre i dag. Opret en bobl med netop det du brænder for, og tag del i fællesskabet -og så er det gratis!

• Gå til Boblberg og opret dig som bruger.

Lokale Facebookgrupper:

For mennesker, der ønsker hjælp eller tilbyder hjælp - og hvor der deles information og forskellige aktiviteter i denne coronatid:

Hele Danmark Synger - Virtuel fællessag:

Ønsker du at melde dig som frivillig?

Kontakt en af ovenstående aktører eller Tårnby kommunes Frivillighedskoordinator Naomi Gurfinkiel på tlf. 3076 0525 eller ngu.sc.as@taarnby.dk