Frivillige tilbyder en hjælpende hånd

Få et overblik over frivillige aktører som kan give en hjælpende hånd med blandt andet indkøb, samt mulighederne for samvær - uden vi er sammen.

I disse dage melder flere frivillige aktører sig på banen til at bistå med bl.a. indkøb og medicinafhentning, for mennesker, der er særligt udsatte.

Nedenfor følger et overblik over frivillige aktører i Tårnby og omegn, samt mulighederne for samvær - uden at være sammen.

Frivillige aktører

Røde Kors Corona hjælpenetværk:

Hjælpenetværket er for dig der ønsker at hjælpe - eller for dig der er sårbar og har brug for hjælp til for eksempel indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål.

Ældre Sagens - Bliv frivillig telefonven ved Ældretelefon:

Gør en forskel under coronakrisen. Bliv telefonven og giv et andet menneske glæden ved at have nogen at snakke med. Rigtig mange ældre oplever nemlig at blive isoleret derhjemme, når familie og venner ikke længere kan komme på besøg. Behovet for samvær og kontakten med omverdenen føles vigtigere end nogensinde. Tilmeld dig her: Ældre sagen - ældretelefon

Få en telefonven at tale med under Coronakrisen:

Savner du også de hyggelige samtaler i hverdagen? En telefonven kan være et kærkomment supplement i en ensom tid. Få en telefonven, som kan ringe til dig med jævne mellerum. Tilmeld dig her:  Ældre sagen - telefonven

Kræftens bekæmpelse - Alene sammen:

Psykologisk rådgivning:

We.care tilbyder Corona-ramte danskere få gratis psykologisk rådgivning:

Kommunalt tilbud om psykisk krisehjælp aften og nat:

En linje, der har åbent mens Danmark er lukket ned. For mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.

Der kan bookes samtaler ved at skrive en kort besked til Peer-linjen via deres Facebook-side eller på mail til peerlinjen@gmail.com. I mailen/beskeden beskriver man ganske kort, hvad man som udgangspunkt gerne vil tale med en peer om (f.eks. angst, struktur, ensomhed, depression). Peer-linjen - åbent alle dage 12-18

Frivilligjob:

Har en side om hjælp og støtte i coronatiden. Se hvor du kan blive Covid-19 frivillig og gøre en forskel i nærheden af dig:

Boblberg & Røde Kors:

Danmark er meget anderledes i disse dage, og vi kan ikke besøge hinanden, som vi plejer. Derfor tilbyder Røde Kors og Boblberg alle i Danmark et digitalt "besøg". Samtalerne varer 15-60 minutter og det er helt gratis. De frivillige samtalevenner er bare helt almindelige mennesker, og hverken rådgivere eller eksperter.

Aktiviteter online - vi er sammen, hver for sig

Det bobler med fællesskaber i Tårnby Kommune.

Del dine interesser med andre i dag. Opret en bobl med netop det du brænder for, og tag del i fællesskabet -og så er det gratis!

• Gå til Boblberg og opret dig som bruger.

Lokale Facebookgrupper:

For mennesker, der ønsker hjælp eller tilbyder hjælp - og hvor der deles information og forskellige aktiviteter i denne coronatid:

Hele Danmark Synger - Virtuel fællessag:

Dansk Flygtningehjælp

Mandag den 6. april kl. 14 åbner en hotline og livechat på 25 sprog om coronaepidemien.

Ønsker du at melde dig som frivillig?

Kontakt en af ovenstående aktører eller Tårnby kommunes Sundhedskoordinator Line Fjord Nielsen på tlf. 2119 0871 eller lfn.sc.as@taarnby.dk