Udskriv

Er du sent ude med din pasbestilling?

rejse, fly.jpg

Kan du ikke nå at få et nyt pas inden du skal rejse, har du flere muligheder

Det er op til dig selv at undersøge, om dit rejsemål accepterer et forlænget eller midlertidigt pas. Det kan du gøre via dit rejsemåls ambassade i Danmark, dit rejseselskab eller via Udenrigsministeriets hjemmeside.

Forlængelse

Du kan få forlænget dit eksisterende pas én gang ved et stempel i passet, men kun hvis det ikke er muligt at nå at få et nyt pas. Det er samtidig en betingelse at dit pas er udløbet inden for de sidste 3 måneder eller vil udløbe inden for kort tid, før du skal rejse. Forlængelsen vil gælde, til du kommer hjem fra din rejse - dog maksimalt et år. Forlængelsen koster ikke noget.

Du skal møde personligt op og have dit pas med.

Muligheden for at få forlænget et pas gælder også for børnepas. Her skal barnet møde personligt op. Hvis der er fælles forældremyndighed, skal begge forældre underskrive ansøgningen, men I behøver ikke begge to at møde.

Midlertidigt (provisorisk) pas

Hvis det ikke er muligt at få forlænget dit pas, eller dit rejsemål ikke accepterer forlængede pas, kan du ansøge om et midlertidigt pas. Det udstedes kun for den periode, du er på rejse - og maksimalt et år.  Prisen er den samme som for det almindelige pas.

Du kan med fordel samtidig ansøge om et nyt pas, da du får det midlertidige pas med uden ekstra omkostning.

×

Cookie info