Udskriv

Gennemtrængelige belægninger

Gennemtrængelige belægninger

Ved at vælge belægninger, hvor der kan forekomme hel eller delvis nedsivning, kan udledningen af regnvand til forsyningsselskabets kloak begrænses.

En egentlig faskine er ikke eneste mulighed for nedsivning på privat grund. Hvis jordbunden er sandholdig, og terrænet falder væk fra huset, kan tagvandet ledes ud på græsplænen.

Valget af belægninger i fx indkørsel og terrasse har stor - specielt i institutioner, industrier eller større bebyggelser. Hvis der vælges overflader, hvor regnvandet ikke har mulighed for at sive ned (fx asfalt), forøges den mængde regnvand, der ledes til kloakken. Ved at vælge belægninger, hvor der kan forekomme hel (fx græs) eller delvis nedsivning (fx græsarmeringssten/grus/fliser), kan udledningen af regnvand til forsyningsselskabets kloak begrænses.

Hvis der alligevel vælges belægninger, hvor regnvandet ikke kan sive ned gennem belægningen, er det en mulighed at opbygge indkørslen, terrasse mv., så regnvandet ledes ud på græsset for at nedsives - frem for at lede det til kloakken.

×

Cookie info