Udskriv

Driftstatus

Skraldevogn

Her bliver du opdateret om driften og finder opdaterede beskeder om affald i Tårnby Kommune

Status på drift

Information om affald og affaldsindsamling - Ændringer på affaldsindsamlingen i forbindelse med Coronavirus

Følg også med på taarnby.dk/corona

Fra 10. april hentes alt affald igen som normalt

Fra den 10. april bliver affaldet igen indsamlet som normalt. Det gælder også pap, papir, plast/metal, haveaffald og storskrald. Det betyder at du igen vil få indsamlet dit sorterede affald på din normale tømmedag.

Har du mere af det sorterede affald (pap, papir og plast/metal), end der kan være i din beholder, kan du stille det ved siden af beholderen, så bliver det taget med, når affaldet bliver indsamlet. Plast skal i en gennemsigtig pose og pap kan bundtes eller samles i en papkasse. Vær i den forbindelse opmærksom på at hindre at blæst, dyr eller andet spreder affaldet.    

 Afhængigt af hvordan situationen og anbefalingerne omkring coronavirus udvikler sig, tager renovatøren forbehold for, at det kan blive nødvendigt, at vende tilbage til nødberedskab og dermed fokusere på indsamling af restaffald.

 Vi takker for forståelsen i denne særlige situation.

Genbrugspladser

Genbrugspladserne åbner igen for private, fra tirsdag d. 31. marts kl. 10. Åbningstiderne vil derefter igen være normale. Ordningen for direkte genbrug holder dog lukket lidt endnu. 

Der vil være restriktioner for adgang, hvor der max må være 10 køretøjer på genbrugspladsen ad gangen, så det er muligt at holde den fornødne afstand til andre gæster og ansatte, jf. Sundhedsstyrelsens anbefalinger https://www.sst.dk/da/corona. Man må derfor forvente længere ventetid og kødannelse. Vi opfordrer i den forbindelse til, at man overvejer om man kan vente med at aflevere affald i noget tid endnu samt at man følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at blive hjemme, hvis man er syg.

Læs mere om situationen og find åbningstider her  https://www.a-r-c.dk/privat/genbrugsplads/genbrugspladser/kirstinehoej-genbrugsplads

 

Udvidet åbningstider for erhverv på Kirstinehøj Genbrugsplads.

For at undgå for lange bilkøer, er der givet dispensation til at erhverv kan besøge Kirstinehøj Genbrugsplads allerede fra kl. 8 i hverdagene. Fra kl. 10 til normal lukketid vil der være åbent for både erhverv og private. Der må fortsat kun være 10 køretøjer på genbrugspladserne ad gangen. De udvidede åbningstider gælder ind til andet udmeldes.

Grundet stort pres på Kirstinehøj Genbrugsplads og lange bilkøer, henviser vi erhverv til også at benytte Sydhavn Genbrugsplads eller Borgervænget Genbrugsplads, hvor presset ikke er lige så stort. Det skal bemærkes at Sydhavn Genbrugsplads har lukket fra d. 14. april til d. 4. maj, da pladsen skal have lagt asfalt. 

Find genbrugspladserne her https://www.a-r-c.dk/privat/genbrugsplads/find-genbrugsplads

 

Hvorfor kan nødberedskab være nødvendigt? 

Den kritiske faktor for indsamling af restaffald er, at ARC's medarbejdere er raske og kan gå på arbejde. Derfor er det nødvendigt at arbejde med et nødberedskab, så der altid er en, der kan træde til, i tilfælde af sygdom.

Har du yderligere spørgsmål vedr. nødberedskab for indsamling af affald og drift af genbrugspladserne, kan du kontakte ARC på arc@a-r-c.dk

Kontakt til affaldsteamet

Det vil ikke være muligt at kontakte affaldsteamet telefonisk og telefonbeskederne vil ikke blive aflyttet. Du kan fortsat kontakte affaldsteamet via mail på renovation@taarnby.dk. Grundet situationen, kan der forventes længere svartid.

Hvis henvendelsen drejer sig om manglende afhentning af restaffald, skal der som normalt oprettes en afvigelse, via hjemmesiden eller appen - Affaldsportal. Indtil den 14. april vil afvigelser, der vedrører plast, metal, pap, papir, glas, haveaffald og storskrald vil ikke blive behandlet eller besvaret.

 

Opdateringer

Der vil løbende komme opdateringer på denne side vedr. affaldsindsamlingen i den næste periode.

Vi takker på forhånd for forståelsen i denne særlige situation.

 

Opdateret d. 8. april 2020

 

Beskeder om affald

  • ARC har fra d. 01/01-2019 overtaget rollen som Tårnby Kommunes renovatør
  • I løbet af foråret 2019 vil alle villaer og rækkehuse modtage nye beholdere

Mål på de nye beholdere:

  • Bredde: 580 mm
  • Dybde: 724 mm
  • Højde uden låg: 990 mm
  • Højde med låg: 1072 mm

Mål på de nye beholdere:

Nye Beholdere

Adgangsvej og placering af nye beholdere:

AT

×

Cookie info