Udskriv

Tag en erhvervsuddannelse

Erhversuddannelse

Hvis du har en folkeskole-eksamen, er en erhvervsuddannelse måske noget for dig.

 Få overblik over uddannelser og mulighederne for job

Vil du være flymekaniker, elektriker, industrioperatør eller butiksmedarbejder? Der findes et hav af erhvervsuddannelser. Hvilke erhvervsuddannelser findes der?

Hvad kræver det at komme ind på uddannelsen? Hvad får du i løn som elev og som færdiguddannet? Hvad er sandsynligheden for, at du kan få et job, når du er færdiguddannet?

Læs om de enkelte uddannelser på: Uddannelsesguiden.dk

Hvis du er ufaglært over 30 eller faglært med en forældet uddannelse

Er du ufaglært over 30 år eller faglært med en forældet uddannelse (hvis din uddannelse ikke er anvendt i 5 år), kan du tage en erhvervsuddannelse allerede i starten af din periode som ledig. Du skal dog kunne gennemføre uddannelsen inden for dagpengeperioden på 2 år.

Mens du tager en erhvervsuddannelse, kan du gennem din a-kasse søge om at få 80 procent af den maksimale dagpengesats. Du har derudover mulighed for at låne resten, så du kommer op på det fulde dagpengebeløb. Lånet kan være op til ca. 3.500 kr. om måneden, hvis du er fuldtidsforsikret.

Alle over 25 år skal gennemføre erhvervsuddannelsen som en voksenuddannelse. Det betyder, at der tages hensyn til, at du som voksen har flere kvalifikationer og kan gennemføre uddannelsen på kortere tid. Du får en uddannelsesplan på erhvervsskolen, så du kan se, hvor meget skole og hvor meget praktik i virksomheden, du mangler.

Vær opmærksom på, at du kun har tre forsøg til at vælge en erhvervsuddannelse.

Opdateret 27 september 2018 

×

Cookie info