Udskriv

Bolighjælp til flygtninge

Hus

Bolighjælp til flygtninge

Bolighjælp til flygtninge

Kommunen har brug for hjælp til at huse flygtninge, da der er betydeligt pres på de midlertidige boliger og et akut behov for at udvide antallet af disse. Det skyldes, at Tårnby har modtaget flere flygtninge og i 2015 skal kommunen tage imod ca. 99 flygtninge. Der er tale om en ekstraordinær situation, som kræver en særlig indsats.

Kommunen har brug for hjælp til at huse vores nuværende og kommende flygtninge. Kommunen gør alt, hvad der kan gøres for at give den hjælp, de har brug for. Det ændrer desværre ikke på, at kommunen ikke har nok midlertidige boliger at placere flygtninge i.

Lige nu har kommunen midlertidige boliger fordelt ud over kommunen, men da det ikke rækker, har kommunen været nødsaget til at indlogere nogle af vores flygtninge på hoteller og campingpladser. Det er både en dyr og uhensigtsmæssigt løsning og samtidig er det et ganske stort problem for den enkelte flygtnings integration, at der ikke er mulighed for at falde til ro i egen bolig eller værelse.

Kommunen håber derfor meget, at Tårnbys borgere har mulighed for at hjælpe med en lejlighed eller et værelse, der er ledigt i deres ejendom midlertidigt.

Hvordan foregår det? - kontakt

Hvis du er interesseret eller vil vide mere, kan du ringe til integrationsteamet på tlf: 2428 4105

Rådgivning i lejeperioden

Udlejningen foregår som en normal fremlejeaftale mellem udlejer og lejer (her kommunen). Tårnby Kommune står til rådighed med praktisk råd og vejledning i lejeperioden.  Kommunen bistår også gerne med tolkebistand, med indflytning og med lejekontrakterne, så det går så glat for både flygtninge og udlejere som overhovedet muligt.

Det er et krav, at boligerne skal være beliggende i Tårnby Kommune, og der skal være adgang til køkken og bad.

 

Opdateret  12 juli 2019

×

Cookie info