Udskriv

Børnehuset Tømmerup Haveby

Børnehuset Tømmerup Haveby Ugandavej 120

Børnehuset
Tømmerup Haveby
Ugandavej 120
2770 Kastrup
Telefon: 2428 4920

Leder: Jette Jespersen
Souschef: Charlotte Colfach

Tilsynsrapport 2020

Forside

Tilsynsbesvarelse

Rapport 1 Vuggestuen

Rapport 1 Børnehaven

Rapport 2 Vuggestuen

Rapport 2 Børnehaven

Samlet rapport

 

Normering: 22 børn 0 - 3 år, 43 børn 3 - 5 år

Åben 6.30 - 17.00

E-maildauga.bk@taarnby.dk.

Pnr. 1007808204

Der er forældrebetalt madordning for børn i børnehaven fra den 1. februar 2020.

Se Fødevarestyrelsens kontrolrapporter (smiley)

Normering

Velkommen til den integrerede institution, Børnehuset Tømmerup Haveby, som er normeret til 72 børn i alderen 0 - 5 år.

Tømmerup Haveby har 15 medarbejdere ansat, heraf er 9 uddannede pædagoger, 5 medhjælpere og 1 køkkendame. Derudover gør vi også brug af timelønnede vikarer og praktikkanter efter behov. I tidsrummet 2013 til oktober 2017 har vi også en servicemedarbejder ansat. Den daglige rengøring varetages af et privat rengøringsfirma.

Fysiske rammer

Vi er beliggende på Amagers vestlige område i et villakvarter tæt ved Amager Fælled, skov og offentlige transportmidler. Som nærmeste naboer har vi Skelgårdsskolen, Skelgårdskirken, sportsanlægget og Vestamager Centret.

Institutionen blev bygget i 1989 på en 6.200 m2 stor grund. Vi har en legeplads, som vi oftest gør daglig brug af. Bygningen har en liggehal med sovepladser til vuggestuebørnene. Institutionen er i øvrigt indrettet med et fællesrum, et bevægelsesrum, et værksted, et børnekøkken, 4 garderober og toiletter.

Huset er opdelt i 1 vuggestuegruppe og 3 børnehavegrupper. Grupperummene er, afhængig af alder, indrettet med henblik på børnenes leg og nysgerrighed, samt at de planlagte aktiviteter stimulerer og udvikler børnenes læring indenfor trygge og overskuelige rammer.

Særligt vedr. fællesrummet

Det er her, vi mødes, når institutionen åbner og lukker. Det er her, der tilbydes morgenmad til de tidligt mødte børn, som ikke har spist hjemmefra.

Derudover byder rummet på flere former for aktiviteter bl.a. fællessang, rytmik og bevægelse. I rummet er der indrettet en hyggekrog, hvor børnene har mulighed for at slappe af og "hænge ud" i nogle sækkestole, eller bruge krogen til at lege lidt mere uforstyrret og derigennem udforske de alsidige og sociale spilleregler.

På rummets ene væg kan børnene aktivt udfolde deres koordineringsevner, bevægelse og muskelstyrke i forsøg på at erobre klatrevæggens top. Kraft og mod sættes på prøve, når toppen skal nås, og de personlige og motoriske evner styrkes.

I en lille krog af rummet er der etableret en "ø" med store bløde klodser. Her konstrueres byggeprojekter i mange afskygninger. Fantasien og den kreative tænkning udfoldes og i takt med barnets alder udvikles forståelsen for rum, mål og kvantitet.

Børnekøkkenet

I børnekøkkenet er børnene med til at bage forskellige former for brød, boller og kager, tilberede frugt osv. Også dette udvikler forståelse for målestoksforhold og stimulerer deres sanser såsom; smage, føle, høre, se. Det er også i køkkenet, børnene henter deres madpakker, hjælper en voksen med at "anrette" frokosten og gøre rullebordet klar.

Børnenes selvhjulpenhed og selvstændighed styrkes, og de personlige og sociale kompetencer kommer til udtryk, idet de viser hinanden, hvor det forskellige køkkengrej er, og gerne hjælper med at tage en madkasse ned fra øverste hylde i køleskabet.

Forplejning

Derudover har vi en kostpolitik, der tillader begrænset brug af sukker. Dvs. at det er ok, i begrænset mængde, at uddele kage, flødeboller o.l. til f.eks. fødselsdage. Vi opfordrer og henstiller dog meget gerne til sunde alternativer.

Pædagogiske principper og værdier

I Tømmerup Haveby er grundstenene i det pædagogiske arbejde:

  • at se barnet som et helt menneske med fokus på udvikling og læring
  • at vi er strukturerede voksne, der udviser og skaber tryghed og kontakt
  • at vi støtter og respekterer barnet og hjælper barnet på rette vej ved at være nærværende og lyttende
  • at vi giver barnet rum og mulighed for selvhjulpenhed, samt udvikling af individuelle og sociale kompetencer

Målsætning

At vi i arbejdet med de pædagogiske læreplaner får skabt et trygt og alsidigt læringsmiljø, der tilgodeser både individuelle og sociale behov og kompetencer.

Til dette gør vi som arbejdsredskab brug af et "årshjul", der beskriver institutionens planlagte aktiviteter, arrangementer, projekter, traditioner o.l.

I øvrigt

Børnehuset har en Støtteforening, som består af frivillige forældrevalgt medlemmer, der bl.a. står for at arrangere sommer- og julefest. Overskuddet fra Støtteforeningens arbejde går ubeskåret til glæde og gavn for børnene.

 

×

Cookie info