Udskriv

Børnehaven Vesterled

Børnehaven Vesterled

Børnehaven Vesterled
Oliefabriksvej 71
2770 Kastrup

Telefon: 3068 3273

Leder: Ingrid Gadeberg
Souschef: Eva Marie Niebuhr

Normering: 43 børn fra 3 - 5 år

Åben kl. 6.30 - 17.00

E-mail til institutionen: bhves.bk@taarnby.dk

Pnr. 1007808514

Fysiske rammer

Børnehaven ligger tæt på Pilegårdskvarteret med store udendørsarealer. Legepladsen foran huset har asfalt og baghaven har græsplæne, der er mange gamle træer og buske, en bålplads samt kælkebakke og køkkenhave. Vi har mange gemmesteder og en masse gamle samt nye legeredskaber.

Børnehaven er opdelt på 2 stuer og et fælles sprog/soverum. Vi har et stort køkken, hvor børnene er med ude, når der laves mad, bages boller eller andre "kulinariske" aktiviteter.

Værdier og målsætning

Vesterled tilstræber at være en grøn og økologisk børnehave (økologisk så vidt, det er muligt) og opfordrer forældrene til at give deres børn sunde madpakker med. Vi spiser frugt 2 gange dagligt (kl. 9 og igen kl. 14).

Vi har et godt arbejdsmiljø og vægter humor og arbejdsglæde meget højt, vi giver tid til samvær både blandt børn, forældre og personalet imellem.

Vi har egen køkkenhave og kompostbunker, så børnene lærer at sortere affald og passe på naturen.

Pædagogiske principper

Vi prioriterer natur, madlavning og højtider, og gennem drama, sang og dans styrker vi barnets sproglige og motoriske udvikling. Vi bestræber os på at synge og lave rytmik en gang om ugen.

Hver dag gennemgår vi dagens aktiviteter ved hjælp af Piktogram (billedillustrationer af aktiviteter); vi taler om årstiderne, højtiderne og ikke mindst får børnene mulighed for at fortælle om venskaber eller om problemer i børnenes hverdag her i institutionen.

Vi deler hver dag børnene op i aldersopdelte grupper og har højtlæsning efter frokost; det giver en lille pause, hvor børnene slapper af og har mulighed for dialog i mindre grupper.

Vi lægger vægt på børns sociale fællesskab og barnets individuelle behov. Forældresamarbejde og fælles forståelse har stor betydning i vores arbejde med børnene. Vi arbejder på tværs af stuerne og børnene bliver delt op i mindre grupper, når vi går på tur eller laver projekter.

Alle børn og voksne er ude hver dag i "næsten" al slags vejr, og vi opfordrer derfor forældrene til at give barnet tøj på, som tåler at blive brugt, og som barnet har mulighed for at kunne bevæge sig i.

"Den gode stol"

Når børnene har gået i børnehaven et stykke tid og føler sig trygge, har knyttet venskaber og lært de voksne at kende, bruger vi "Den gode stol" som redskab til at give børnene et højt selvværd, tillid til deres egne evner og at kunne stå i centrum og tage imod positiv opmærksomhed.

Feriekufferten

Børnene får hvert år en feriekuffert med fra børnehaven, hvori de samler ferieminder, som bliver delt med børn og voksne ved hjemkomsten. Feriekufferten har stor betydning for det enkelte barn og styrker dets personlige kompetencer, idet barnet lærer at sætte ord på sine handlinger og samle sine erfaringer i en helhed.

×

Cookie info