Om huset
Ungecenter Lundø er beliggende i en smuk, ældre villa på Tårnbyvej 20. Vi er en del af distrikt Tårnby. Vi har fælles leder med Miniklubben og Fritidsklubben Kløveren. Vi har plads til 103 unge.
Indendørs findes tv-stue, caferum, pc-rum, et kreativt værksted og et hyggerum. Der findes også poolbord, dart, bordtennis der er plads til dans og lignende.
I vores dejlige have har en grusbelagt boldbane, bålplads, frugttræer med mere.
På første salen på Lundø har kommunens forebyggende team kontor (SSP) dette for at unge der har brug for en ekstra støtte i en svær tid kan få hjælp til dette i rammer de allerede kender og føler sig trygge i.
Vi er udover afdelingslederen i alt 7 pædagoger tilknyttede Lundø som også løser opgaver i resten af distriktet, på den måde oplever vores børn og unge i distrikt Tårnby gennemgående professionelle voksne fra barndommen og helt ind i ungdommen.
Pædagogiske principper, værdier og mål
Målsætning og værdier
Lundø vil gerne støtte den udvikling, medlemmerne er i: på vej mod teenagealderen. I processen fra barn til ung har venskaber og sociale relationer stor indflydelse på den enkeltes velbefindende. Vi arbejder derfor videre på at lære medlemmerne om tolerance, respekt, accept af forskelligheder og omsorg for hinanden.
Samtidig søger vi at inspirere medlemmerne til at bruge deres medindflydelse og ret til demokrati gennem daglig dialog, og ungemøder.
Pædagogiske principper
Vi har som nævnt fokus på de unges medbestemmelse og -indflydelse, og hilser initiativer fra deres side velkomne. Vi støtter udviklingen i teenagelivet og hjælper de unge i forskellige problematiske aspekter i livet, lige fra uddannelsesspørgsmål til kæresteproblemer. Vi er altid klar til at lytte og præge de unge i en god retning som giver de unge højest mulig glæde og livskvalitet i deres eget liv.
Vi støtter de unge i selv at planlægge og udføre deres projekt eller idé, fra start til slut. Derudover har vi masser af forskellige aktiviteter, vi laver med de unge. Udover alle de sjove og hyggelige ting, vi laver med medlemmerne respekterer vi også de unges ønsker om til tider at være i rum uden voksne.
Vi prioriterer, at der i huset er en ordentlig omgangstone blandt alle. Lundø skal være et sjovt og trygt sted at komme og med imødekommende voksne, der har tid til at lytte. Vi accepterer naturligvis ikke mobning her.
Traditioner
- Særligt program med indkøring af de nye børn/unge
- Tema- og/eller festaftener
- Påske- og julefrokost for medlemmerne.
Tilsyn
Det pædagogiske tilsyn i fritids- og ungdomsklubberne består af flere dele.
Del 1: Tilsyn ude i praksis
Den pædagogiske konsulent kommer ud i den enkelte klub og laver observationer indenfor 4 pædagogiske kvalitetsparametre: Det fysiske læringsmiljø, Relationer (barn/ung – voksen og barn/ung – barn/ung), samvær/lege og aktivitetsmuligheder og de 4 kerneværdier i klub Tårnbys vision. Konsulenten udfører ligeledes et medarbejdergruppeinterview
Del 2: Tilsynsbesvarelsesskema
Klubben får tilsendt et tilsynsbesvarelsesskema, som skal besvares af ledelse og 1-3 medarbejdere. I tilsynsbesvarelsesskemaet skal klubben bl.a. beskrive hvordan de arbejder med den Klub Tårnbys vision, samt de kommunale politikker, strategier og tværfaglige samarbejdspartner.
Tilsynsbesvarelsen indeholder endvidere følgende datakilde:
- Interview, udført af leder, af udvalgte børn/unge i forhold til forudbestemte emner.
Del 3
Der udarbejdes en samlet tilsynsrapport hvor det fremgår hvilke udviklingspunkter og arbejdspunkter klubben skal arbejde med. Derudover indeholder rapporten en forvaltningskommentar.
Det opfølgende tilsyn indeholder en status beskrivelse fra lederen. I status skal lederen redegøre for, hvordan man har arbejdet med de arbejdspunkter og udviklingspunkter, der blev besluttet ved sidste tilsyn.
Tilsynet afsluttes med en vurdering og forvaltningens kommentar.