Om huset
Fritidsklubben Kløveren ligger i de blå barakker på Randkløve Alle 43-45. Klubben er fordelt i 2 store huse. Vi har plads til 155 børn.
Dagligdagen i Kløveren tilbyder en bred vifte af forskellige tilbud for alle. Hver mandag skriver vi ugens aktiviteter på ugetavlen. Vi inddrager børnene mest muligt og lytter til de ønsker og ideer de har til klubbens aktiviteter.
Hus 1: Musik, hygge og specialafdelingen
I hus 1 har vi:
- computerrum.
- et stort musikrum med studie.
- en lille sal med plads til dans, boldspil og yoga.
- to små hyggerum, hvor man kan hænge ud og se TV.
Hus 1 huser desuden inklusionstilbuddet ”specialafdelingen” hvor en gruppe børn fra specialklasser fra Kastrupgårdsskolen, kan gå i klub på lige fod med alle andre børn.
Specialafdelingen har tilknyttet tre uddannede specialpædagoger, som også arbejder på tværs af afdelingerne. Specialafdelingen kan deltage i alle aktiviteter, men har også mulighed for at trække sig ind i de dertil indrettede lokaler, hvis de har brug for ro og fordybelse. Vi arbejder fokuseret med inklusion, da vi mener at alle børn kan lære af hinandens forskelligheder – diagnose eller ej.
Hus 2: klubbens hjerterum
I hus 2 har vi vores cafe – klubbens hjerterum – her kommer alle børn forbi når de skal tjekke sig ind og købe eftermiddagssnack. I cafeen serverer vi hver dag en mindre snack, frugt eller dagens ret – til priser, hvor alle kan være med.
I hus 2 er der desuden
- Tv-stue.
- et opholdsrum med billard, brætspil og PlayStation.
- klubbens hyggelige krea-rum, hvor man kan udfolde sig kreativt året rundt.
Boldbaner, udendørs værksted og meget mere
Vi har et stort grønt udeareal med
- 2 boldbaner.
- gyngestativer.
- bålhytte.
Desuden har vi et udendørs værksted hvor børnene blandt andet kan reparere deres cykler, bygge rekvisitter og scenografi til årets teaterstykke, eller forberede sjove boder til forårets loppemarked.
Pædagogik og mål
Vi ønsker at de børn der går på Kløveren skal lære at indgå i forpligtende fællesskaber, skabe sociale netværk og at kunne forvalte deres egen fritid. Vi vægter kreativitet, fri fantasi, nysgerrighed og spontanitet højt. Vi har fokus på at møde børnene i øjenhøjde for bedst muligt at kunne anerkende og hjælpe dem i de udfordringer, der kan opstå i overgangen fra barn til teenager.
Vi byder i hverdagen på mange forskellige aktiviteter. Vi tilbyder en række af aktiviteter og ture som giver børnene muligheder for at kompetenceudvikle og finde fællesskaber på tværs af køn, alder, skoletilknytning og fritidsinteresser. Vi har et stærkt samarbejde med skolen og de andre fritidsklubber i Klub Tårnby.
Vores mål
Vores mål er at skabe et attraktivt klubmiljø, hvor børnene på egne præmisser kan udfolde deres potentiale og udvikle deres personlige, sociale og faglige kompetencer i fællesskab med jævnaldrende og understøttet af pædagogisk kvalificerede voksne.
Vi har i klubben årlige traditioner, både i forbindelse med højtider men også tilbagevendende aktiviteter såsom
- weekendtur til Lalandia,
- Vilde Vulkaner,
- Teater, Musik og dansefestival,
- overnatninger og meget mere.
Fokus på medbestemmelse og indflydelse
Vi har i Kløveren fokus på børnenes medbestemmelse og indflydelse. Det er personalet i samarbejde med børnene, der skaber rammerne for udfoldelse; derfor har børnene stor indflydelse på, hvad de vil beskæftige sig med i klubben og hvilke aktiviteter, der bliver sat i værk.
Inddragelsen i relevante beslutningsprocesser er samtidig en måde at gøre børn fortrolige med de demokratiske værdier. Her kan de få et indblik i, hvordan de kan øge deres indflydelse på og ansvar for forhold, der vedrører dem selv og deres kammerater.
Vi bestræber os på at skabe rammer der omhandler rummelighed, respekt for hinanden og hvor der er plads til forskelligheder. Kløveren skal være et sjovt og trygt sted at komme og med imødekommende voksne, der har tid til at lytte. Vi prioriterer, at der i huset er en ordentlig omgangstone blandt alle.
Tilsyn
Det opfølgende tilsyn indeholder en status beskrivelse fra lederen. I status skal lederen redegøre for, hvordan der er arbejdet med de arbejdspunkter og udviklingspunkter, som blev besluttet ved sidste tilsyn.
Tilsynet afsluttes med en vurdering og forvaltningens kommentar.