Vuggestuen har plads til 43 børn i alderen 0 til 3 år. Børnehaven har plads til 53 børn i alderen 3 til 6 år.
Om børnehuset
Fysiske rammer
Indendørs
Børnehuset er et nyere hus med 2 afdelinger. 1 afdeling med 3 vuggestuegrupper og 1 afdeling med 3 børnehavegrupper. Hver gruppe har 2 stuer og tilhørende toiletter. Der er fra alle stuer udgang til legepladserne, som er opdelt til vuggestuebørn og til børnehavebørn.
Vi har et dejligt stort fællesrum, som i dagligdagen bliver brugt til alverdens forskellige aktiviteter og leg.
Vi har også 1 køkkendame som laver mad til vuggestuebørnene. I løbet af 2021 renoverer vi køkkenet så både børn fra vuggestuen og børnehaven får dejlig mad hver dag.
Udendørs
Vi har 2 legepladser. Børnehavens legeplads er med fokus på bevægelse og naturoplevelser. Derfor er der plads til både at cykle hurtigt, løbe, klatre og gynge. Vi er meget optaget af Vild med Vilde, Natur og Science, det afspejler vores legeplads. Der er selvfølgelig også steder hvor børnene kan få tid og ro til fordybelse.
Nærmiljø
Børnehuset ligger tæt på Fælleden, som vi bruger jævnligt. Desuden har vi Travbaneparken, Naturskolen, skolebotaniskhave og Ugandaskoven, som vi forsøger at bruge, så ofte som muligt. Selvom der er længere til stranden, prøver vi også at bruge de tilbud der er der. Det er både Den blå base og det som stranden ellers kan tilbyde. Vi bruger også flittigt biblioteket og de legepladserne tæt på.
Personalesammensætning
Vi er i alt 24 faste medarbejdere og så har vi typisk 2-3 tilkaldevikarer. Vi er 13 pædagoger, hvor lederen er talt med, 2 PAU og 8 pædagogmedhjælpere samt 1 køkkenmedarbejder.
Vi har kommunal rengøring, så der vil bliver gjort rent alle dage, året rundt.
Madordning
Vi har madordning for alle børn. Det betyder, at vi får økologisk, lækker og afvekslende mad hver dag, fra vores fantastiske køkkenmedarbejder. Der er hjemmebagt brød hver dag, enten formiddag eller eftermiddag.
Besøg børnehuset
Vi vil rigtig gerne vise forældre rundt, der måske kunne tænke sig at skrive deres barn op hos os.
Første mandag i måneden
For at udnytte ressourcerne bedst muligt og sikre en tryg hverdag for vores børn, er der muligt at blive vist rundt den første mandag i alle måneder mellem klokken 12.00-13.00.
Ring til os for at aftale en tid.
Pædagogisk grundlag
Vi arbejder ud fra den pædagogiske læreplan. Derved sikrer vi barnets alsidige, personlige udvikling, og vi kan fokusere på barnets potentialer, ressourcer og kompetencer.
Vi arbejder temaorienteret, så vi kan fordybe os i forskellige temaer og inddrage alle lærerplanstemaerne. Personalet udarbejder aktiviteter, ud fra temaerne og evaluerer temaer jævnligt.
Vi udarbejder strukturerede aktivitetsplaner ud fra pædagogiske overvejelser for 4 uger ad gangen, så vi sikrer et kvalificeret pædagogisk læringsmiljø for børnene.
Vi opdeler børnene oftest i 2-3 grupper per stue og så vidt muligt på baggrund af nærmeste udviklingszone. Det gør vi så relationerne mellem børnene styrkes hensigtsmæssigt, udviklende og meningsfuldt. Hvert personale får 1 fast gruppe af ca. 4 børn i vuggestuen og ca. 8 -12 børn i børnehaven.
Hensigten med en struktureret aktivitetsplan, baseret på de pædagogiske læreplanstemaer, er at få skabt et struktureret læringsmiljø for alle børn, så vi sikrer, at alle børn har et udviklende læringsmiljø med en tydelig rød tråd.
Det er her muligt at skabe rum for vidensdeling og ideudvikling mellem personalet, hvilket opkvalificerer personalets refleksive kompetencer og sikrer en målrettet pædagogisk indsats i hverdagen for alle børn.
Forældresamarbejde
Vi arbejder ud fra hurtig inddragelse af forældre i forhold til børnenes trivsel, læring og udvikling. Vi vægter et ligeværdigt samarbejde højt, hvor dialog og respekt er nøglebegreber. Forældre er en vigtig ressource ift. samarbejdet om deres børn, og skal ses som en del af et partnerskab.
Vi inviterer jer forældre til flere samtaler om jeres barn
- 1. dag, aftale om indkøringsforløb, gensidige forventninger m.m.
- 3-5 måneder efter institutionsstart: En opfølgende samtale om opstart med fokus på opstarten, afstemning af forventninger, eventuelle ønsker for barnet den kommende tid
- Forventning/overgangssamtale: Fra vuggestue til børnehave
- Skoleforberedende samtale: I september/oktober inden barnets skolestart året efter. Herunder handleplan for den kommende periode, samt SBU gennemgang af barnet
- Overgangssamtale for kommende skolestartere: Opfølgning på handleplan, aftale om overlevering til fritidsinstitution og skole. Samtalen afholdes februar/marts.
I er altid velkommen til at bede om en samtale. Det prioriterer vi højt. Det pædagogiske personale inviterer efter behov til samtale om barnet.
Vi er altid åbne for konstruktive dialoger. Vi lytter også til jeres besyv og observerer dagligdagen og jeres barns udvikling og trivsel.
Når dit barn skal starte i Brønderslev Allé
Når dit barn starter, er det næste altid i vuggestueafdelingen. Vi prioriterer god tid til barn og forældre i opstarten, og det foregår altid i en lille gruppe. Vi har 1 primær voksen i opstartsfasen. Det er den personale, der har ansvaret for at tage godt imod nye børn og forældre.
I den første tid vil I som forældre opleve, at vi stiller mange spørgsmål. Det gør vi for at få det bedste udgangspunkt for at lære jeres barn at kende. Vi forventer, at I har god tid til at komme godt i gang. Hvor lang tid er svært at sige, fordi børn og forældre er så forskellige. Det er typisk omkring 1 uge.
I vil godt kunne opleve, at vi ”smider” forældre ud, så vi kan få fingre i børnene. Det er kun for at kunne tage de næste skridt. Vi er altså gode til også at passe på forældre, der skal aflevere deres små guldklumper til fremmede mennesker.
Når der er en ny start i børnehave er det langt hen ad vejen på samme måde, men det er vores erfaring, at det går hurtigere og både børn og forældre er mere klar på opgaven.
Særlige indsatser
Nogle gange slår livet lidt hårdere end vi kunne tænke os, og der kan være brug for, at vi i fællesskab finder ud af, hvad der skal til, for at jeres barn kan komme videre med den gode udvikling.
Det er aldrig rart at få at vide, hvis ens barn måske kæmper mere med det, end andre børn. I vil opleve, at vi tidligt går i dialog med jer, hvis vi er bekymret for jeres barns udvikling. Vores tilgang er, at vi i fællesskab skal forsøge at finde løsninger. Det betyder, at vi stiller krav både til os selv og jer som forældre.
Overleveringer
Vi har et tæt samarbejde mellem vuggestue og børnehave, så alle vuggestuebørn nemt kommer videre til børnehaveafdelingen. Det vil være børn og voksne, som jeres barn kender i forvejen, og vi har rigtig gode erfaringer med opstart i børnehaveafdelingen. Vi inviterer alle forældre til 1 samtale et par måneder efter jeres barn er startet i børnehaven.
Når jeres barn er ved at være klar til næste skridt i livet, altså SFO og skole, vil vi sammen med jer gøre alt for, at det bliver en god start. Vi udfylder vores overleveringsskema og det er I naturligvis en del af.
Traditioner
Vi har en række traditioner. Vi forsøger at arbejde med traditioner ved at gøre det til en del af vores læreplansarbejde.
Traditioner har den store styrke, at det er noget der bliver genkendeligt for børn og voksne. Også noget vi synes er fantastisk at vende tilbage til, fordi vi har haft så mange gode oplevelser ved det.
Vi er meget bevidste om, at selvom der skal være fagligt belæg for det vi laver, så er det lige så vigtigt, at det vi laver er sjovt, både for børn og voksne. Det er hele fundamentet for vores arbejde.
Vores traditioner
- Fastelavn
- Påske
- Halloween
- Sommerfest
- Luciaoptog
- Jul
Tilsyn
Det pædagogiske tilsyn består af flere dele.
Del 1
Tilsyn ude i praksis
Den pædagogiske konsulent kommer en formiddag eller en eftermiddag ud i det enkelte dagtilbud. Ved tilsynet skal konsulenten udfylde et elektronisk skema kaldet KIDS. Ved tilsynet vil der primært blive observeret på: De fysiske omgivelse, leg, aktivitet og relationer.
Del 2
Tilsynsbesvarelsesskema
Dagtilbuddet får tilsendt et tilsynsbesvarelsesskema, som skal besvares af ledelse og faglige fyrtårne. I tilsynsbesvarelsesskemaet skal dagtilbuddet bl.a. beskrive hvordan de arbejder med den styrkede pædagogiske læreplan samt de kommunale politikker, startegier og tværfaglige samarbejdspartner.
Tilsynsbesvarelsen indeholder endvidere to dataindsamlinger:
- Interview, udført af leder, af udvalgte børn i forhold til forudbestemte emner.
- Forældrebestyrelsesvurderingsskema, hvor forældrebestyrelsen skal besvare spørgsmål i forhold til deres oplevelse af den pædagogiske praksis.
Del 3
Der udarbejdes en samlet tilsynsrapport hvor det fremgår hvilke udviklingspunkter og arbejdspunkter dagtilbuddet skal arbejde med. Derudover indeholder rapporten en forvaltningskommentar.