Vi har plads til 46 børn i alderen 3 til 5 år.
Om huset
Børnehaven er beliggende i samme bygning, som UngeCenter Tårnby, men med egne lokaler og indgang. Børnehaven ligger centralt i yderkanten af et villakvarter omgivet af småindustri.
Institutionen består af to stuer, hvor hver stue har to øvrige rum, som er indrettet til leg. Vi har også et puderum og et boldrum hvor børnene kan tumle sig i.
Der er en dejlig legeplads med forskellige legeredskaber og en varieret beplantning.
Pædagogiske principper, værdier og målsætning
- Vi lægger vægt på at se børnene som de mennesker, de er; med det sind og temperament og den humor og fantasi, de har.
- Alle børn skal behandles med omsorg, lydhørhed, tillid og respekt, have ret til at ytre sig og blive hørt.
- Børnehaven skal tilbyde positivt samvær i stabile, nære og trygge rammer i et socialt forpligtende miljø.
- Børnehaven skal tilbyde en overskuelig, udviklende og udfordrende hverdag, hvor der er plads til nysgerrighed, fordybelse og spontanitet for både børn og personale.
- Børnene skal mødes med glæde, omsorg, nærvær og lydhørhed af nogle troværdige og tydelige voksne, der indgår i ligeværdige relationer, og som er nogle gode rollemodeller.
- I vinterhalvåret arbejder vi 2 gange ugentligt i aldersopdelte grupper, hvor der er to faste voksne tilknyttet. Vi følger årets traditioner, men har også vores egne.
- Vi har mange aktiviteter så som ture, motorik/gymnastik, klippe/klistre, projekter, sang og sanglege, og leg.
Tilsyn
Tilsyn afsluttet på Børnehaven Løjtegårdsvej d. 16. december 2019
Tilsynet er udført af Lise Kaalund Pædagogisk konsulent og Arne Høgsvig Pædagogisk konsulent.
Tilbagemelding
Der har ikke været anledning til at iværksætte et skærpet tilsyn.
Der er i samarbejde med ledelsen blevet formuleret følgende som skal arbejdes med det næste år:
Arbejdspunkter:
Ingen arbejdspunkter
Udviklingspunkter:
Med udgangspunkt i tilsynet og vores tilsynsbesvarelse, har vi valgt at fokuserer på de 3 laveste scorer som udviklingspunkter.
I det fælles opgørelsesskema er det scoren for:
Leg og aktivitet ved 68 %
Kritisk tænkning og erfaringsdannelse ved 69%
Sprog og kommunikation 70 %
Ved nærlæsning under punkterne, og efterfølgende drøftelse med de pædagogiske konsulenter, erfarede vi at mange af de ting som vi allerede gør i børnehaven, skal vi gøre mere af.
Vi er opmærksomme på, at børn i mindre grupper vil kunne sænke støjniveauet, give bedre betingelser for dialog, og for at venskaber kan blomstre.
Vi vil bestræbe os på at skabe endnu bedre læringsmiljøer i
børnehøjde som det er beskrevet i ”den styrkede læreplan” hvor læring erfares gennem interaktioner, leg og rutiner i hverdagen, med og/eller uden voksne.
For at leg og aktivitet kan udvikle sig, skal der være plads til fordybelse i uforstyrrede rammer. Vi skal sikre, at rammerne er interessante og inspirerende for børnene, og at børnehavens voksne formår at guide børnene ind i et miljø som udvikler, undrer og skaber, og at de voksne er opmærksomme på hvornår børnene skaber selv, på egne præmisser.
Vi er i gang med en proces, hvor vi skal tænke nye tanker omkring indretningen af vores indgangsparti; Hallen.
Det er et stort rum som hovedsagelig er et gennemgangsrum, derfor er muligheden for indretning en udfordring. Da personalegruppen består af pædagoger og medhjælpere med mange års erfaring, vil ledelsen
indgå i et tæt samarbejde med personalet og forældrebestyrelsen, for at afdække en bred vifte af ideer og muligheder. Vi er optaget af tanker om børnemiljø, med plads til fantasi, forandring og fordybelse.
Det eksisterende boldrum, har vi ligeledes taget en beslutning om at forandre. Også her er vi optaget af at skabe et børnemiljø hvor legen kan blomstre, og der kan være plads til fordybelse i en mindre gruppe.
For at udnytte ressourcerne i børnehaven optimalt, vil vi ud over personalets erfaringer og ideer, forældrebestyrelsens engagement, også inddrage børnene i beslutningerne omkring hvilke lege og temaer,
som de synes, der mangler i vores børnehave. Helt konkret vil vi oprette en mappe med børnenes ønsker, formidlet som børnene selv ønsker f.eks. tegninger, foto fra sandkassen, skabt i lego, ler, mudder eller gips.
Mappen skal kunne guide os nu, og i fremtidige beslutninger om tiltag i børnehaven, og skal være udgangspunkt for samtaler om drømme og fantasi. Sammen skaber vi børnehavens DNA.
Vores udviklingspunkter er:
Optimering af de fysiske rum:
Inddragelse af forældrebestyrelse og børn i beslutningsprocessen
Større fokus på fordeling af børn og voksne i mindre grupper, og i flere ”lærings” rum.
OBS: I KIDS observationen, punkt 8.5 kommunikation, er der en rettelse til registreringen, det skulle have
været sjældent i stedet for næsten altid.
Næste tilsyn
Oktober 2020