Samarbejde med forældre – en fælles indsats for barnets trivsel
Et trygt og tillidsfuldt forældresamarbejde er en hjørnesten i vores pædagogiske arbejde. Vi ved, at det er i samarbejdet mellem forældre og personale, vi skaber de bedste rammer for børns trivsel, udvikling og læring.
En tryg opstart
Ved børnehavestart udleverer vi vores velkomstfolder. I folderen kan I læse lidt om huset, vores daglige rutiner og andet praktisk viden.
I den første tid stiller vi mange spørgsmål om jeres barn og familie. Det gør vi for at få det bedst mulige udgangspunkt for samarbejdet og for at lære jeres barn at kende. Vi forventer, at I som forældre afsætter tid til indkøring, da børn og forældre jo er forskellige og dermed også indkøringer - vores erfaring viser, at en god start giver både barnet og jer tryghed.
Opfølgende samtaler
Når barnet er startet, inviterer vi til en indledende samtale, hvor vi lærer hinanden bedre at kende og forventningsafstemmer. Efter cirka seks måneder, når barnet er faldet godt til, inviterer vi til en opfølgende samtale med fokus på barnets trivsel, udvikling og relationer.
Løbende dialog og information
Vi vægter daglig kontakt med jer højt. Ved aflevering og afhentning giver vi små tilbagemeldinger om barnets dag, og hvis der har været særlige oplevelser eller udfordringer, kommunikerer vi også via Aula. I vil desuden kunne følge med i barnets aktiviteter og eventuelt arbejde med enkelte elementer hjemme, f.eks. gennem små hjemmeopgaver.
Tidlig indsats og tværfagligt samarbejde
Alle børn kan i perioder have brug for ekstra støtte – fx hvis de havner i en sårbar position eller står over for særlige udfordringer. Det pædagogiske personale er opmærksomt og handler, når behovet opstår. I tilfælde hvor en særlig indsats er nødvendig, udarbejder vi en handleplan i tæt dialog med jer som forældre.
Vi samarbejder ofte med daginstitutionsafdelingens pædagogiske vejledere, som giver sparring på personalets pædagogiske praksis. Der kan også afholdes tværfaglige dialogmøder, hvor vi får vejledning fra fx tale-hørelærere, fysioterapeuter, pædagogiske vejledere eller psykologer – alt sammen for at støtte barnets udvikling bedst muligt.
Overgange til skole og SFO
Når jeres barn nærmer sig skolestart, forbereder vi overgangen i samarbejde med SFO og børnehaveklassen. Når jeres barn er ved at være klar til næste skridt i livet, altså SFO og skole, så vil vi sammen med jer gøre alt for at det bliver en god start. Der vil være udvidede overgangsforløb for børn i udsatte positioner ved overgang til SFO/skole.
Inden børnene starter i SFO og børnehaveklasse, holder vi et fyraftensmøde hvor børnehaveklasselæreren deltager i et møde og fortæller om det at starte i skole.
Forældrenes rolle
Vi har både en forældrebestyrelse og en støtteforening, hvor engagerede forældre bidrager med praktisk hjælp til arrangementer. Jeres engagement er en vigtig ressource, og vi sætter stor pris på samarbejdet – både i det store og i det små.