Lovgivningen indeholder et andet børnesyn, hvor barnet/den unge inddrages mere aktivt i sin sag. Den rette hjælp skal komme tidligere, og du skal opleve færre skift mellem børne- og ungerådgivere. Dette er blandt andet nyt i Barnets lov:
Børn og unge får flere rettigheder
Vi vil inddrage jeres barn i sagen. I nogle sagstyper har barnet status som part i sagen, fra det er fyldt 10 år, og vi vil oplyse jeres barn om, at det har ret til en bisidder.
Handleplaner kommer til at hedde Barnets plan eller Ungeplan
Planerne kan laves, men skal laves med børn og unge, der er anbragt. Barnets plan laves med børn under 16 år, og Ungeplanen laves med 16-18-årige. Planerne skal laves med tæt inddragelse af barnet/den unge.
Tidsfrister
Fremover ophører mange tidsfrister, blandt andet på opfølgning. I Tårnby Kommune vil vi sammen med jer aftale, hvornår vi skal følge op næste gang, så mødet er i kalenderen. Dér, hvor loven indeholder tidsfrister, overholder vi dem eller giver jer besked, hvis vi bliver nødt til noget andet.
I barnets kontekst
Ved underretninger vil vi partshøre i jeres barns nærmiljø. Vi vil altid afdække, hvilke ressourcer der er i jeres barns nærmiljø, når vi hjælper barnet og jer. Hjælpen skal også sættes ind hurtigere. Derfor laver vi en afdækning, når vi kan det. Der bliver altså ikke altid lavet en børnefaglig undersøgelse.
Den nye lov medfører nye paragraffer
Barnets lov er en ny lovgivning, hvor der er indarbejdet en del af Serviceloven. Derfor henviser vi også til de nye paragraffer i Barnets lov i sager, der er kommer efter 1. januar 2024. De ansøgninger med videre, som vi allerede er i gang med at behandle, bliver behandlet færdigt efter Serviceloven.
Du kan finde hele den nye lov på Retsinformation.dk