Tårnby Naturskole ligger som en del af Naturcenter Amager. På Naturskolen er det primære mål at give førskolebørn og skoleelever gode, spændende og lærerige oplevelser i og med naturen.
Tårnby Naturskole tilbyder mange forskellige oplevelser i naturen.
Læs mere om Tårnby Naturskoles tilbud på naturskolen.aula.dk
Sådan booker du en tur
Ring til os eller send en mail, hvis I vil besøge os eller booke en tur. Så aftaler vi en tid.
Dagtilbud
Vi arbejder gerne sammen med jer, og de produkter I har gang i hjemme i dagtilbuddet. Vi hjælper jer bl.a. med sparring og idéer.
Vi planlægger også gerne en tur
- På Naturskolen
- I jeres dagtilbud
- I jeres lokalområde.
For at børnene får mest ud af vores samarbejde, tager vi udgangspunkt i jeres pædagogiske arbejde med børnene.
Skoler
Ca. 2 gange om året tilbyder vi alle elever i kommunen at komme ud på Tårnby Naturskole. Tilbuddet gælder fra de starter i 0. klasse til de går ud af 10. klasse.
Vi planlægger undervisningen der, hvor det giver bedst mening, fx
- På Naturskolen
- I jeres lokalområde
- I Kongelunden eller Ugandaskoven
- I Kastrup Lystbådehavn.
Vi vil meget gerne arbejde sammen med jer i skolerne. Fx kan en tur til Tårnby Naturskole indgå i sammenhæng med undervisning på skolen. På den måde tror vi, at vi opnår mest mulig læring hos eleverne.
Vi arbejder med alle folkeskolens fag og arbejder altid ude under åben himmel. Vores faglige kompetencer spænder fra viden om natur, naturvidenskab, friluftsliv, kulturhistorie og ikke mindst samspillet mellem mennesker og natur.
Kom med forslag og idéer
Vi er altid åbne for nye forslag, ønsker og idéer.
Lån udstyr
I kan bruge Tårnby Naturskole som en ressource på egen hånd. Vi har en masse udstyr, som I altid kan låne og bruge hjemme eller ude som en del af jeres undervisning. Både dagtilbud og skoler kan låne udstyr.
I kan fx låne
- Cykler
- Båludstyr
- Snitteknive
- Æblemosteri inkl. kværn
- Udstyr til at undersøge vandhuller.
I kan altid ringe eller skrive til os, hvis I vil spørge, om vi har det udstyr, I mangler.
Den Blå Base
Den Blå Base er et mastehus med udstyr til maritim naturformidling og en flydebro med et åbent kigge- og rørebassin. Bassinet giver mulighed for, at børnene kan møde og lære om krabber, fisk, rejer, tangplanter og andet spændende fra havet.
Aktiviteterne er til grupper fra fx dagplejen, vuggestuer, børnehaver, SFO'er og skoler.
Naturskolens formål
Tårnby Naturskole - Vi arbejder i naturen
Ture og aktiviteter på Tårnby Naturskole er et tilbud til børn og voksne i alle dagtilbud og folkeskoler i Tårnby Kommune. I samarbejde med læringspersonale planlægger og afholder vi aktiviteter i naturen. Aktiviteterne er et supplement til det pædagogiske arbejde og undervisning. Vi arbejder med alle lærerplanstemaer og alle folkeskolens fag. Vi arbejder altid ude under åben himmel.
Vores faglige kompetencer spænder fra viden om natur, naturvidenskab, friluftsliv, kulturhistorie, didaktik, pædagogik og ikke mindst sammenspillet mellem mennesker og natur.
Naturskolen råder over tre baser: Blå Base i Kastrup Havn og på Naturcenter Amager er Tårnfalken og Lærkereden. Tårnby Naturskole drives af Tårnby Kommune.
Naturskolens mål
På Naturskolen er det vores primære mål at give børn og elever gode, sjove og spændende oplevelser i og med naturen. For at skabe helhed og forståelse er det vigtigt for os, at der er sammenhæng mellem ”arbejdet hjemme” og besøget på Naturskolen – sådan at naturskole besøget indgår i et forløb. Gennem vores tilbud håber vi, at vi kan være med til at give børn og elever en forståelse for og glæde ved at være i naturen.
Sådan arbejder vi
Vi tror på, at læring kan nås ad tre veje, og de veje bruger vi i vores aktiviteter:
- Vores aktiviteter tager udgangspunkt i, at de besøgende arbejder praktisk – både kropsligt og motorisk.
- Vi skaber rum for stemninger, følelser og sansning, der kan føre til personlige oplevelser.
- Vi sørger for at sætte konkrete oplevelser, ord og begreber på abstrakte fænomener i naturen.
Vi afholder alle aktiviteter ud fra disse læringsværdier.
Naturskolens personale er uddannet naturvejledere.