Udskriv

Enfamiliehuse

Enfamiliehuse

Læs her om dit ansvar ved mindre byggesager som enfamiliehuse, carporte, garager, udhuse, overdækninger m.m.

Fra den 1. januar 2009 skal kommunen ikke længere vurdere de tekniske forhold ved ansøgninger om byggetilladelse til mindre byggesager.

Det gælder for eksempel fritliggende enfamiliehuse samt tilbygninger og ombygninger til disse - endvidere også carporte, garager, udhuse, overdækninger m.m.

Som ansøger har man fremover selv ansvaret for at sikre sig, at de tekniske forhold er i orden. Man skal dog stadig overholde de gældende regler, og man skal stadig indsende den samme dokumentation for de tekniske forhold som tidligere. Men oplysningerne sagsbehandles ikke -dokumenterne arkiveres og opbevares i princippet i en lukket kuvert.

Kommunen vurderer kun, om byggeriet overholder kravene i lovgivningen til placering, størrelse, afstand til skel, højde, udseende og nabohensyn m.m.

Den tekniske dokumentation anvendes, hvis der efterfølgende opstår klager og tvister om byggeriets byggetekniske kvalitet.

Det gældende bygningreglement samt tidligere bygningsreglementer kan ses på Energistyrelsens hjemmeside: www.bygningsreglementet.dk.

×

Cookie info