Udskriv

Udnævnelsen til Friluftskommune 2013

Tårnby Kommune er Danmarks Friluftskommune 2013

Friluftsrådet udpegede Tårnby Kommune som Danmarks Friluftskommune 2013. Kommunen vandt prisen blandt 17 deltagende kommuner. Prisen var på 250.000 kroner, som blev brugt til nye friluftsprojekter i kommunen.

Danmarks Friluftskommune satte ved uddelingen i efteråret 2013 fokus på kommunernes arbejde for at forbedre natur- og miljøundervisningen. Juryen lagde vægt på, at Tårnby Kommune i løbet af det seneste år har tilrettelagt mange flotte undervisningsprojekter på tværs af kommunens skoler.

Kano

Juryen havde følgende begrundelse for, at netop Tårnby Kommune vandt:

"Tårnby Kommune har gjort en flot indsats inden for årets tema; Natur- og miljøundervisning, og vi er meget imponeret over variationen i de gennemførte undervisningstiltag. Vi fornemmer, at der i kommunen er mange tværgående initiativer samt god sammenhæng mellem undervisningen på kommunens folkeskoler, Tårnby Naturskole, Pædagogisk UdviklingsCenter, Gymnasieskolerne mv. Derudover har vi lagt vægt på, at kommunen også har mange spændende og nytænkende projekter i støbeskeen, som vil skabe endnu bedre muligheder for natur- og miljøundervisning. Vi vil bl.a. fremhæve planerne om at udvikle konceptet Skolen i havnen."

Fårefestival

En konkurrence med højt niveau

Tårnby Kommune vandt prisen i konkurrence med 16 andre kommuner. Blandt de 17 kommuner, der var med i årets konkurrence, udtog juryen fem til finalen: Tårnby, Kolding, Hvidovre, Fredensborg og Helsingør Kommuner.

Alle ansøgninger havde et højt niveau, og det blev et tæt opgør, men det var en enig jury, der valgte Tårnby som vinder. Præmien blev overrakt til Tårnby Kommune ved en begivenhed i september 2013. Se billeder med mere fra prisoverrækkelsen d. 25. september 2013.

Det er femte gang, Friluftsrådet kårer Danmarks Friluftskommune, og Tårnby Kommune følger efter Vejle, Esbjerg, Faaborg-Midtfyn og Svendborg Kommuner, der har båret titlen som Danmarks Friluftskommune 2009-2012.

Danmarks Friluftskommune 2013

Læs mere om konkurrencen

På friluftskommune.dk kan du læse meget mere om konkurrencen og vilkårene for at deltage.

Fotograf: Tårnby Kommunes Naturskole.

×

Cookie info