Udskriv

En grønnere folkeskole – Grønt Flag og Haver til maver

En grønnere folkeskole – Grønt Flag og Haver til maver

Tårnbys skoler er med i nogle landsdækkende projekter for at få en grønnere folkeskole

I et fælles Haver til Maver-undervisningsprojekt, som startede i 2012, deltager 4 skoler. Tårnbys skoler bruger Grønt Flag-systemet til at holde fokus på bæredygtighed i dagligdagen.

Udeskole dreng i skolehave

I 2012 blev der afholdt Land Art (Et kunstværk, der er skabt ude i naturen ved hjælp af naturens egne materialer) i et samarbejde mellem Naturskolen og Kastrupgårdsamlingen.

Der afholdes Science Camp hvert år, som er en lejrskole for udvalgte naturfagstalenter. Mange skoler er involveret i udeskoleforløb, hvor skolen flyttes ud under åben himmel, og der oprettes naturfagshold efter skoletid som valgfag på en af kommunens skoler. Hver skole har en lærer, som deltager i Naturfagsnetværket, og der arbejdes i netværket med en videreudvikling af skolens naturfaglige kultur.

Hvad er Haver til Maver?

"Haver til Maver dyrker virkelighedens skole, hvor børn arbejder med Mad, Have og Natur og udvikler sammenhængsforståelse. Alle børn har ret til en have." Sådan lyder Haver til Mavers formålserklæring. Haver til Maver er stiftet af firmaet Aarstiderne som en non-profit organisation, der har til formål at drive undervisnings- og udviklingsprojekter for børn og unge. Det er primært skoleklasser fra 0.-6. klasse, som er målgruppe for Haver til Maver.

Læs mere om Haver til Maver.

Hvad er Grønt Flag?

Grønt Flag programmet handler om at spare energi og penge. Det er et undervisningsprogram lavet af Friluftsrådet, hvor undervisningen bliver koblet sammen med virkelige besparelser. Når eleverne fx. lærer om energi og forbrug, skal de også handle ud fra den opnået viden og spare på energien. Derved kan der være store besparelser for den enkelte institution ved at deltage i Grønt Flag programmet.

Nordregårdsskolen har haft Grønt Flag siden 2012, og andre skoler i Tårnby Kommune arbejder på også at blive kvalificeret til flaget.

Læs mere om Grønt Flag.

Fotograf: Tårnby Kommunes Naturskole.

×

Cookie info