Udskriv

Vestamager Svømmehal

Vestamager Svoemmehal Bassinrum

I løbet af 2020 vil kommunens helt nye svømmehal stå klar til brug. Udbudsprocessen er nu overstået og et vindende projekt er på plads.

G.V.L. Entreprise har i samarbejde med GPP Arkitekter, Erik Nord Arkitekter og MOE rådgivende ingeniører | Aqua Teknik | Brøndum vundet opgaven med at bygge svømmehallen i totalentreprise.

Det første spadestik vil blive taget i løbet af sommeren 2018. Vestamager Svømmehal bliver bygget på Vestamager Idrætsanlæg mellem Ugandaskoven og Vestamager Centret.

Den nye svømmehal bliver fyrtårnet for Tårnby som idrættens kommune, målrettet borgerne.

Der vil også være mulighed for at klubber kan træne og i mindre omfang afholde konkurrencer. Svømmehallen vil leve fuldt op til både nuværende og fremtidige krav om blandt andet funktionalitet, attraktion og æstetik.

Vestamager Svømmehal får følgende typer bassiner:

  • Pianobassin / L-formet bassin med 10 gange 25 meter baner med indbygget 4 gange 50 m baner, klatrevæg, 1 meter vippe og en 3 meter platform
  • Morskabsbassin med strandbredsløsning
  • Rutsjebane
  • Varmtvandsbassin

Vestamager Svoemmehal Varmtvandsbassin

Det er en stor anlægsinvestering at bygge en ny og moderne svømmehal. Cirka 130 mio. kr. bliver den samlede udgift. Der vil ikke blive gået på kompromis med kvaliteten og faciliteterne. Det er ambitionen, at der skal kunne tilbydes optimale rammer for såvel offentlig svømning, svømmeundervisning, ældresvømning og morskab.

Vestamager Svømmehal bliver et elegant byggeri der er tilpasset omgivelserne - og som samtidig får en afslappet og rolig atmosfære.

Vestamager Svoemmehal Morskabsbassin

 

Borgmester Henrik Zimino siger om indgåelse af kontrakten om den nye svømmehal.

"Det er en utrolig god løsning, vi nu har valgt. Vestamager Svømmehal vil blive en del af et stort fritids- og idrætsområde med mulighed for en lang række aktiviteter. Stedet kommer til at appellere til en stor mangfoldighed af gæster og brugere. Vi får de optimale fysiske rammer for Vestamager Svømmehal kombineret med en helt unik arkitektur. Den nye svømmehal cementerer, at Tårnby som kommune er helt i front på det aktive kultur- og fritidsliv".

I Rådhushallen vil der fra den 14. til den 22. november være mulighed for at se en spændende visualisering af svømmehalsprojektet og læse mere om planerne. Efter den 22. november kan udstillingen ses på Vestamager Bibliotek.   

Se billeder af den nye svømmehal på Vestamager 

×

Cookie info