Så er det igen tid til Earth Hour – også i Tårnby

EARTH HOUR 2017 KOMMUNER

Lørdag den 25. marts mellem kl. 20.30 og 21.30 er det atter tid til Earth Hour. Tiltaget er en del af WWF Verdensnaturfondens globale klimakampagne.

Mange steder over hele verden slukkes der for gadebelysningen og andre typer lys i en time. Og traditionen tro bliver kampagnen i Danmark landsdækkende, fordi rigtig mange kommuner deltager.

Earth Hour handler om at vise, at der er en udfordring med klimaforandringer verden over.  Ved at deltage i Earth Hour er Tårnby Kommune med til at gøre noget godt og sætte fokus på energibesparelser og klimaet.

Sluk-Lyset kampagnen bliver markant i gadebilledet i Tårnby, hvor lyset mange stedet slukkes.

"Vi slukker vejbelysningen på veje i kommunen, hvor det er muligt og forsvarligt", siger Teknisk Chef Betina Grimm. Hun opfordrer samtidig kommunens borgere og virksomheder til også at vise engagement i klimasagen ved at slukke lyset én time fra kl. 20:30 til 21:30 lørdag den 25 marts.

I ugen op til Earth Hour-dagen vil der på kommunens to biblioteker være information og foldere med gode råd til energibesparelser på hjemmefronten.

I Tårnby Kommune er der i øvrigt et stort fokus på energibesparelser året rundt. Alene i 2017 er der afsat 15 mio. kr. til energirenovering af ejendomme. Og på vejområdet skifter kommunen desuden løbende til energibesparende LED belysning.

Fakta om Earth Hour
Hvert år i marts engagerer WWF millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder, kommuner og byer over hele kloden for at sætte fokus på klimaet.

• 178 lande deltog i Earth Hour 2016
  • Mere end 6600 begivenheder blev registreret på det digitale Earth Hour kort
  • 1,23 mio. individuelle tiltag blev taget i kampen mod klimaforandringerne
  • 400 ikoniske bygninger slukkede lyset, bla. operahuset i Sydney og Big Ben tårnet i London