Udskriv

Masseeksperiment i naturfag 2017

Billede1

Tårnby-skole i spidsen for
Masseeksperimentet og sætter danmarksrekord.

Masseeksperimentet, som afvikles under Naturvidenskabsfestival, er Danmarks største skoleeksperiment, hvor tusindvis af børn og unge fra hele Danmark hvert år hylder science i uge 39. Med 1.350 tilmeldte skoler og 20.000 elevresultater gav masseeksperimentet i 2017 synlighed til naturfagene. Skelgårdsskolen i Tårnby Kommune satte danmarksrekord ved at deltage i masseeksperimentet med hele 23 klasser.  

Læs mere om Naturvidenskabsfestival og masseeksperimentet på side 20-21  her.  

Skolekonsulenten i Tårnby kommune havde i 2017 lagt op til at alle skoler skulle have mindst to klasser med i Masseeksperimentet. Emmet tog udgangspunkt i skolernes trivselsrapport, som viste et ønske om at forbedre skolernes toiletter.

"Trivselsrapporterne både her i kommunen og andre steder har vist, at eleverne ønsker at forbedre skoletoiletterne. For at få et fokus på det og inddrage eleverne, har vi valgt at sige, at alle skoler skal deltage med mindst to klasser. Forhåbentligt bliver vi klogere på, hvad der skal gøres. Samtidig har vi skabt fokus på festivalen - mange skoler deltager hvert år, men det er første gang, vi har sagt, at alle skal være med," siger skolekonsulent Dorthe Adamsen fra Tårnby kommune.

Blandt de deltagende skoler og ungdomsuddannelser var det på Skelgårdsskolen i Tårnby, hvor man satte danmarksrekord - hele 23 klasser var med i Masseeksperimentet. Her stod lærer Anne Strandsbjerg Petersen i spidsen for Masseeksperimentet: 

"Vi har valgt at deltage, fordi det er vedkommende og relevant for eleverne. Det har været interessant for dem at undersøge noget, der er så dagligdags som skolernes toiletter. Eleverne kunne bruge Masseeksperimentet til at finde ud af, hvordan det står til, og hvad de selv kan gøre for at gøre det bedre. Måske kan de endda bruge Masseeksperimentet til at påvirke elevrådet, skolebestyrelsen og skolernes ledelse? Samtidig har vi kunnet bruge opmærksomheden omkring Masseeksperimentet til at vise eleverne, at de er en del af noget større, og at deres undersøgelse faktisk analyseres og bruges i virkelighedens forskning. Virkeligheden er meget motiverende for elever".  

Efterfølgende har skolerne i Tårnby kommune modtaget en pulje penge til renovering af toiletter. Mange skoler har i den forbindelse fået renoveret og forbedret deres toiletter.

×

Cookie info