Udskriv

Den åbne skole

Den åbne skole

Når skolen skal ud i virkeligheden, og virkeligheden skal ind i skolen.

Der skal skabes en større inddragelse af det lokale idræts-, kultur- og foreningsliv i skolen, ved at kommunerne forpligtes til at sikre et samarbejde. Herudover forpligtes folkeskolen og de kommunale musik- og billedskoler til et gensidigt samarbejde. Det vil dog være op til den enkelte skoleledelse at beslutte, hvordan disse samarbejder udmøntes i praksis.

Udover folkeskolens fag og formål generelt skal dette samarbejde fremme den lokale sammenhængskraft og bidrage til, at eleverne i højere grad stifter bekendtskab med foreningslivet og de muligheder, som foreningslivet rummer.

I Tårnby Kommune har en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Kultur- og Fritidsafdelingen og foreningsområdet udarbejdet et visionspapir på, hvad området kan bidrage med og beskrevet muligheder for samarbejdet med kultur, fritids og foreningslivet.

I Tårnby kommune har indgået samarbejde med Skolen i Virkeligheden, som er en samarbejdsplatform, der gør det nemt at finde et forløb, en oplevelse eller inspirationskilde, der kan fremme samarbejdet mellem skolen og eksterne aktører.   

Læs mere om Skolen i Virkeligheden her

Læs mere fra Undervisningsministeriets hjemmeside om den åbne skole.

×

Cookie info